Menu
zoete-aardappelpuree-6861.jpg

Zoete aardappelpuree – Basisrecept

Eerder deelden we al het recept voor een gewone aardappelpuree. Dit kan je natuurlijk ook maken van zoete aardappelen. Onze oranje vriend is eigenlijk geen aardappels, maar  een knol. Officieel vallen ze dus onder groente. Hartstikke gezond. Om de zoete aardappelpuree extra romig te maken, voegen we een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Maar een lepel crème fraîche of zure room is ook lekker. Je kan met dit basisrecept voor zoete aardappelpuree alle kanten op. Maak er een lekker stamppotje van, gebruik in het een ovenschotel of maak er Pommes duchesse van, je weet wel die lekkere aardappelsoesjes. Sla hem op als je dit recept wil bewaren.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 100 ml warme melk
  • 30 gr roomboter
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Spoel af onder de kraan.

  2. Kook de aardappelen in ongeveer 15 – 20 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout. Giet de aardappelen af.

  3. Verwarm in de tussentijd de melk. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe. Stamp het geheel fijn tot een zachte zoete aardappel puree. Breng op smaak met peper en zout.

     

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan