Gevulde zoete aardappel uit de oven met chorizo
Heel lekker is dit recept voor gevulde zoete aardappel uit de oven. Het is zoet en hartig ineen. Net zoals je een pannenkoek met spek en stroop zou eten. Van zoete aardappels kun je heel gemakkelijk in een complete maaltijd maken. Ze zijn heel voedzaam waardoor je niet nog andere bijgerechten hoeft te maken. Verder is dit recept voor gevulde zoete aardappels uit de oven heel gemakkelijk, de oven doet het harde werk!
Tips voor dit zoete aardappel recept
Je hebt misschien wel wat geduld nodig, helemaal wanneer je hele grote zoete aardappels te pakken hebt. Hoe groter de aardappel hoe langer het duurt om ze in de oven te garen. Aan de andere kant, je hoeft er ook weer niet naast te gaan zitten! Maar ga dus op zoek naar wat kleinere zoete aardappels, maximaal 6 cm lang en 5 cm breed. Wanneer je grotere hebt, dan is het echt geen probleem. Maar in de oven garen kost je dan wel een uurtje.
Verwarm de oven voor. Je boent de zoete aardappels goed schoon en droogt ze een beetje af. Prik er wat gaatjes in en leg ze in zijn geheel (dus met schil) in een braadslede. In de oven en dan is het wachten geblazen. Je kunt ondertussen de topping maken. Door de chorizo blokjes krokant te bakken. De pecannoten grof te hakken en de feta te verkruimelen. Wanneer je het lekker vind kun je een snelle peterselie en pecannoten pesto maken. Je kunt verder vast heel veel dingen verzinnen die je in de tijd dat de zoete aardappels in de oven staan mooi even kunt doen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4-8 zoete aardappels (afhankelijk van formaat)
- 120 gr chorizo (in kleine blokjes)
- 70 gr pecannoten (grof gehakt)
- 15 gr bladpeterselie
- 3 el olijfolie
- 150 gr feta
- 4-8 el maple syrup
- peper en zout (naar smaak)
- Handje rucola (voor garnering)
Bladpeterselie pesto
- 90 gr bladpeterselie
- 70 gr pecannoten
- 4-6 el olijfolie
- zout (naar smaak)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven (electrisch) voor op 220 graden.
Boen de zoete aardappels schoon. Prik in elke aardappel een paar gaatjes en leg ze in zijn geheel in een braadslede. Dek af met aluminiumfolie en zet ze in de oven. Het ligt aan de grootte hoe snel ze klaar zijn. Je moet rekening houden met 45-90 minuten. Kijk na 45 minuten of ze al gaar zijn. Wanneer je er gemakkelijk een mes in kunt steken (er weinig weerstand is, is de zoete aardappel goed).
Maak ondertussen de vulling. Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak ze in een droge koekenpan mooi krokant. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
Hak de pecannoten en bladpeterselie grof. En verkruimel de feta.
Voor de peterselie pesto doe je alle ingrediënten in een keukenmachine. Hak ze fijn tot dat er een glad mengsel ontstaat. Probeer eerst met 4 eetlepels olijfolie. Wanneer je het smeuïger wilt voeg je nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met zout.
Wanneer de zoete aardappel uit de oven gaar is, snijd je ze in het midden in en duwt het vruchtvlees een beetje opzij. Verdeel de chorizo, feta en pecannoten over de aardappels. Giet over elke zoete aardappel een lepel maple syrup. Garneer met de peterselie pesto en grof gehakte bladpeterselie. En met wat blaadjes rucola. Besprenkel met wat olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in