zoete aardappelsoep recept

Zoete aardappelsoep

Zin in een lekker soep recept? Dit is een lekker recept voor zoete aardappelsoep met geitenkaas en karwijzaad. Het is gebaseerd op het recept van Nadia en Merijn, bekend van de Midden Oosterse keuken. Deze zoete aardappel heeft iets zoetigs, maar de geitenkaas maakt het lekker fris en het karwijzaad is ook een lekkere tegenhanger. Gaat deze soep van zoete aardappel op jouw favorietenlijstje?

ingrediënt zoete aardappel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl karwijzaad
  • Peper en zout
  • Arganolie (of walnotenolie)
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper fijn (verwijder eerst de zaadjes als je niet van pittig houdt). Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het karwijzaad toe en bak dit mee.

  2. Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe de zoete aardappelen in de pan en voeg een liter kippenbouillon toe. Laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.

  3. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.

  4. Schenk de zoete aardappelsoep in een kom en verkruimel de geitenkaas er over heen. Maak het af met een drizzle argan-* of walnotenolie.

    *Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de Arganboom groeien. Deze olie is vrij prijzig vandaar dat walnoten olie een goed alternatief is.

     

zoete aardappelsoep recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in