Zoete aardappelsoep
Zin in een lekker soep recept? Dit is een lekker recept voor zoete aardappelsoep met geitenkaas en karwijzaad. Het is gebaseerd op het recept van Nadia en Merijn, bekend van de Midden Oosterse keuken. Deze zoete aardappel heeft iets zoetigs, maar de geitenkaas maakt het lekker fris en het karwijzaad is ook een lekkere tegenhanger. Gaat deze soep van zoete aardappel op jouw favorietenlijstje?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr zoete aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 80 gr zachte geitenkaas
- 1 tl karwijzaad
- Peper en zout
- Arganolie (of walnotenolie)
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper fijn (verwijder eerst de zaadjes als je niet van pittig houdt). Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het karwijzaad toe en bak dit mee.
Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe de zoete aardappelen in de pan en voeg een liter kippenbouillon toe. Laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Schenk de zoete aardappelsoep in een kom en verkruimel de geitenkaas er over heen. Maak het af met een drizzle argan-* of walnotenolie.
*Arganolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de Arganboom groeien. Deze olie is vrij prijzig vandaar dat walnoten olie een goed alternatief is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.