Zoete aardappel quiche

Zoete aardappel quiche

Deze zoete aardappel quiche met feta is een ideaal no waste recept waar je naar hartelust lekker veel groente aan kunt toevoegen. Dus check de groentelade van je koelkast en leef je uit! Wij gebruikten dus zoete aardappel, maar ook spinazie en ui. De hartige taart wordt extra romig door de kwark, eieren en feta kaas – plus extra lekker door de toevoeging van knoflook en chilipeper. En ja, kant-en-klaar hartig taartdeeg is je beste vriend in deze zoete aardappel quiche. Een makkelijk recept waar iedereen voor aan tafel wil schuiven.

Hartige taart met zoete aardappel
Zoete aardappel quiche

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers hartig taartdeeg
  • 200 gr kwark
  • 300 gr zoete aardappel
  • 300 gr spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eieren (+ 1 eigeel)
  • 75 gr feta
  • chilipeper (naar smaak)
  • zout

Materiaal

  • Springvorm 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verdeel het deeg over de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randjes met wat losgkeklopt eigeel.

  3. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van 1 x 1 cm, de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Bak deze beetgaar in wat olijfolie. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee. Verwijder het eventuele vocht en breng dit op smaak met chilipeper en zout. Verdeel dit over het deeg.

  4. Klop de eieren los met de kwark. Breng dit op smaak met chilipeper en zout. Meng de fetakaas er doorheen. Giet dit op de zoete aardappel.

  5. Bak de taart in 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Quiche zoete aardappel
Zoete aardappel quiche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in