Menu
Gepofte-zoete-aardappel-uit-de-airfryer-1-1.jpg

Gepofte zoete aardappel met avocado en zalm

We hebben weer iets lekkers gemaakt in de Airfryer, een gepofte zoete aardappel met avocado en zalm. Wil je misschien een keer wat anders dan een gebakken aardappel? Dan is een gevulde zoete aardappel een leuk en makkelijk alternatief. Wij maken een gepofte zoete aardappel, dat is net even wat specialer. En met de lekkere toppings van avocado en zalm maak je er helemaal een feestje van.

Zoete aardappel poffen in de Airfryer

Een zoete aardappel poffen kan dus heel goed in de Philips Premium Airfryer XXL.Deze Airfryer is lekker ruim, dus je kunt er meteen 4 aardappels tegelijk in poffen. Ze hoeven er maar een half uurtje in, dus dat is lekker snel. En in de tussentijd kun je de toppings voorbereiden natuurlijk. Wij kiezen dit keer voor avocado en warmgerookte zalm. Een heerlijke combinatie. Je kunt ook andere toppings kiezen. Maak bijvoorbeeld een winterse variant met zuurkool en spekjes. Liever vega? Vul hem met een pittige tomatensalsa en feta, ook heel erg lekker. Of hou het simpel en garneer de gepofte zoete aardappel met zure room en verse kruiden.

4 st.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 avocado's
  • 2 mootjes warmgerookte zalm
  • 200 gr hüttenkase
  • 4 el zure room
  • Kneepje citroensap
  • Paar takjes bieslook
  • Paar takjes peterselie
  • 1 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.

  2. Was de zoete aardappelen en dep ze droog. Smeer de zoete aardappelen in met wat olijfolie. Prik de bovenkant een paar keer in met een vork.

  3. Zet de zoete aardappelen 30 minuten in de Airfryer op 180 graden.

  4. Maak in de tussentijd de vulling. Prak het vlees van de avocado’s fijn en meng dit met de hüttenkäse. Voeg een kneepje citroensap toe. Hak de kruiden fijn en meng dit door de avocado. Houd wat over voor de garnering. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  5. Haal de gepofte zoete aardappels uit de Airfryer en snij ze open met twee vorken. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.

  6. Verdeel de avocadospread over de zoete aardappelen.

  7. Trek de zalmmootjes ook uit elkaar met 2 vorken en verdeel dit over de avocado.

  8. Garneer de zoete aardappelen uit de Airfryer met een lepel zure room, wat fijngehakte kruiden en eventueel wat chilivlokken.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan