Menu
Buddha-bowl-UPK-21-02-BLOGPOST-167.jpg

Buddha bowl met zoete aardappel

Lekker een zoete aardappel recept. Dit buddha bowl recept staat in 20 minuten bij jou op tafel. Een super simpel vegetarisch recept voor een doordeweekse avond. Je kunt deze vegetarische buddha bowl ook nog eens heel gemakkelijk aanvullen met alle groenten die jij lekker vindt, of restjes groenten die nog in de koelkast liggen. Lekker nowaste! En wanneer je er een vegan buddha bowl van wilt maken ruil je de knoflooksaus in voor een vegan saus. Voor deze bowl gebruikten wij gestoomde quinoa, die kun je of bij de rijst en quinoaproducten vinden of  in het peulvruchtenschap. Het zijn blikjes of zakjes met daarin gestoomde of gekookte quinoa. Daar hoef je dus zelf helemaal niets meer aan te doen. Wanneer je wilt kun je het eventueel opwarmen, maar dat vonden wij niet nodig. Daarom ben je ook zo lekker snel klaar met dit recept. Je hoeft alleen de zoete aardappelblokjes rondom bruin te bakken en de kidneybonen op te warmen. De combinatie van de zoete aardappelblokjes met knoflooksaus is helemaal fantastisch! Onze favoriet is die uit het versvak bij alle tapashapjes. Maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. Om de buddha bowl met zoete aardappel lekker kleurrijk te maken serveer je hem met super dunne reepjes rode kool, plakjes komkommer en plakjes radijs.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr zoete aardappelblokjes
  • 0,5 rode kool
  • 1 komkommer
  • 12 radijsjes
  • 20 gr koriander (vers)
  • 1 blik kidneybonen (van 310 gram)
  • 240 gr gekookte of gestoomde quinoa (kant en klaar)
  • 4 el knoflooksaus
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de komkommer en radijsjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snijd in zo dun mogelijke reepjes.

  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Doe de zoete aardappelblokjes in de pan en bak ze in 4-6 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi royaal met zout en peper. Schep ze uit de pan op een bord.

  3. Spoel de kidneybonen goed af en laat ze even uitlekken. Schep ze daarna in de koekenpan en warm ze al omscheppend op. Schep in elke kom een royale lepel knoflooksaus.

  4. Verdeel de quinoa over de kommen, schep de blokjes zoete aardappel en kidneybonen in de kommen. Leg in elke kom wat rode kool, plakjes radijs en komkommer. Garneer  de buddha bowl met verse korianderblaadjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan