
Vegan curry met zoete aardappel



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr zilvervliesrijst
- 400 gr zoete aardappelblokjes
- 200 gr spinazie
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 100 gr taugé
- 4 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- 70 gr rode currypasta
- 60 gr gezouten pinda's
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- (zonnebloem)olie
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de schil van de uien en hak fijn. Halveer de rode paprika’s en haal de zaadlijsten er uit. Snijd in dunne reepjes.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een hapjespan en bak de ui en paprikareepjes 2-3 minuten op laag vuur. Roer de rode currypasta en zoete aardappelblokjes er door en bak 2-3 minuten al omscheppend mee.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Schep goed om, breng alles aan de kook en laat de groenten in 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer de spinazie door de curry tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de pinda’s fijn, hak de korianderblaadjes grof. verdeel de curry over de borden, bestrooi met pinda’s, koriander en taugé en geef de rijst er bij.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan