Vegan curry

Vegan curry met zoete aardappel

Liever plantaardig eten? Dan is deze heerlijke vegan curry met zoete aardappel en pindakaas echt iets voor jou! Voor dit recept gebruikten we een kant-en-klare rode currypasta. Niets mis mee en het scheelt je een hoop werk, tijd en extra ingrediënten. Zo kun je toch in 30 minuten deze romige curry op tafel zetten. De pindakaas klinkt misschien vreemd, maar maakt het extra lekker. Probeer het zelf maar eens. Er gaat ook lekker veel groente in dit curry recept; zoete aardappel, paprika, ui, spinazie en taugé. Wil je eens variëren? Voeg dan pompoen en peultjes toe! PS hier vind je nog meer lekkere curry recepten.
Vegan curry
Vegan curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr zoete aardappelblokjes
  • 200 gr spinazie
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 100 gr taugé
  • 4 el pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 70 gr rode currypasta
  • 60 gr gezouten pinda's
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout
  • (zonnebloem)olie

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal de schil van de uien en hak fijn. Halveer de rode paprika’s en haal de zaadlijsten er uit. Snijd in dunne reepjes.

  3. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een hapjespan en bak de ui en paprikareepjes 2-3 minuten op laag vuur. Roer de rode currypasta en zoete aardappelblokjes er door en bak 2-3 minuten al omscheppend mee.

  4. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Schep goed om, breng alles aan de kook en laat de groenten in 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer de spinazie door de curry tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Hak de pinda’s fijn, hak de korianderblaadjes grof. verdeel de curry over de borden, bestrooi met pinda’s, koriander en taugé en geef de rijst er bij.

Vegan curry
Vegan curry

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (57 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Makkelijke recepten Noten recepten Rijst Spinazie Zoete aardappel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in