Menu
Salade-zoete-aardappel-1-6-2.jpg

Zoete aardappelsalade met feta

Er zijn van die dagen dat we weinig tijd of zin hebben om te koken. Ook wij hebben dat. Dan komt dit zoete aardappelsalade recept als geroepen, deze zet je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Deze zoete aardappelsalade is net zo snel klaar als een afbakpizza, maar een stuk gezonder. Gewoon door een handvol verse ingrediënten te gebruiken, daar kom je al heel ver mee. Veel meer heb je echt niet nodig. Aan deze zoete aardappelsalade voegen we feta toe, spinazie, avocado en wat noten. Het is een glutenvrij recept en helemaal vegetarisch. Deze salade van zoete aardappel kun je eten als lunch, maar is ook perfect als bijgerecht bij de bbq. En je kunt dit salade recept heel makkelijk meenemen voor onderweg. Handig!

4 pers.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 3 st zoete aardappel
  • 200 gr spinazie
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 80 gr feta
  • 40 gr gedroogde cranberry's
  • 30 gr pecannoten

Voor de dressing

  • Sap halve citroen
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en doe in een kom.

  2. Hak de pecannoten grof, snijd de rode ui in ringen en de avocado in plakjes. Voeg dit samen met de spinazie en de cranberry’s bij de zoete aardappel.

  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en drizzle dit over de salade. Schep om.

  4. Garneer de salade met de feta.

    Tip: rooster de zoete aardappel gaar in de oven (25 minuten op 180 graden). Duurt ietsje langer, maar is nog lekkerder.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan