Zoete aardappel salade recept

Zoete aardappelsalade met feta

Er zijn van die dagen dat we weinig tijd of zin hebben om te koken. Ook wij hebben dat. Dan komt deze zoete aardappelsalade met feta als geroepen, deze zet je namelijk binnen 20 minuten op tafel. Deze zoete aardappelsalade is net zo snel klaar als een afbakpizza, maar een stuk gezonder. Gewoon door een handvol verse ingrediënten te gebruiken, daar kom je al heel ver mee. Veel meer heb je echt niet nodig. Aan deze zoete aardappelsalade voegen we feta toe, spinazie, avocado en wat noten. Het is een glutenvrij recept en helemaal vegetarisch. Deze salade van zoete aardappel kun je eten als lunch, maar is ook perfect als bijgerecht bij de bbq. En je kunt dit salade recept heel makkelijk meenemen voor onderweg. Handig!

Zoete aardappel salade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 3 st zoete aardappel
  • 200 gr spinazie
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 80 gr feta
  • 40 gr gedroogde cranberry's
  • 30 gr pecannoten

Voor de dressing

  • Sap halve citroen
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout. Giet af en doe in een kom.

  2. Hak de pecannoten grof, snijd de rode ui in ringen en de avocado in plakjes. Voeg dit samen met de spinazie en de cranberry’s bij de zoete aardappel.

  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en drizzle dit over de salade. Schep om.

  4. Garneer de salade met de feta.

    Tip: rooster de zoete aardappel gaar in de oven (25 minuten op 180 graden). Duurt ietsje langer, maar is nog lekkerder.

ingredient zoete aardappel
Zoete aardappel salade recept

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Avocado Spinazie Zoete aardappel Gezonde recepten Glutenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in