
Gebakken zoete aardappel met kruiden
Gebakken zoete aardappel met lekkere kruiden. We love it! En deze complete vegetarische maaltijd staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. In dit recept snijd je de zoete aardappel in stukjes (of je gebruikt een zak voorgesneden blokjes of zoete aardappelfrites – we denken graag met je mee!), hussel ze door de ras-el-hanoutkruiden en bakt ze in olijfolie in een koekenpan. Combineer de gebakken zoete aardappel met beetgaar gekookte broccoli of bimi die je even snel met wat harissa in de pan bakt en serveer met een flinke eetlepel hummus. Vergeet het geroosterde amandelschaafsel niet, het geeft een heerlijk knapperige structuur aan dit gerecht. Bestrooi tot slot met verse koriander (of peterselieblaadjes).



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr zoete aardappel (of gebruik voorgesneden frites of blokjes)
- 400 gr broccoli of bimi
- 4-6 el hummus
- 3 el harissapasta
- 2 tl ras-el-hanoutkruiden
- 30 gr amandelschaafsel
- 3 takjes koriander (of bladpeterselie)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi lichtbruin is. Zet even apart.
Kook de broccoli of bimi in ruim kokend water in 5 minuten tot hij beetgaar is. Giet af en laat in een afgedekte pan staan.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 centimeter, doe de blokjes in een mengkom en schep de ras-el-hanoutkruiden en 1 eetlepel olijfolie er door. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes in ongeveer 6-7 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de broccoli of bimi in de koekenpan. Voeg de harissa toe en schep door de broccoli/bimi heen, bak 1-2 minuten.
Schep op elk bord een flinke eetlepel van de hummus. Leg de gebakken zoete aardappel blokjes er op en verdeel de broccoli/bimi over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en blaadjes koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan