Gebakken zoete aardappel

Gebakken zoete aardappel met kruiden

Gebakken zoete aardappel met lekkere kruiden. We love it!  En deze complete vegetarische maaltijd staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. In dit recept snijd je de zoete aardappel in stukjes (of je gebruikt een zak voorgesneden blokjes of zoete aardappelfrites – we denken graag met je mee!), hussel ze door de ras-el-hanoutkruiden en bakt ze in olijfolie in een koekenpan. Combineer de gebakken zoete aardappel met beetgaar gekookte broccoli of bimi die je even snel met wat harissa in de pan bakt en serveer met een flinke eetlepel hummus. Vergeet het geroosterde amandelschaafsel niet, het geeft een heerlijk knapperige structuur aan dit gerecht. Bestrooi tot slot met verse koriander (of peterselieblaadjes).

Gebakken zoete aardappel
Gebakken zoete aardappel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr zoete aardappel (of gebruik voorgesneden frites of blokjes)
  • 400 gr broccoli of bimi
  • 4-6 el hummus
  • 3 el harissapasta
  • 2 tl ras-el-hanoutkruiden
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 3 takjes koriander (of bladpeterselie)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi lichtbruin is.  Zet even apart.

  2. Kook de broccoli of bimi in ruim kokend water in 5 minuten tot hij beetgaar is. Giet af en laat in een afgedekte pan staan.

  3. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 centimeter, doe de blokjes in een mengkom en schep de ras-el-hanoutkruiden en 1 eetlepel olijfolie er door. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes in ongeveer 6-7 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  4. Doe de broccoli of bimi in de koekenpan. Voeg de harissa toe en schep door de broccoli/bimi heen, bak 1-2 minuten.

  5. Schep op elk bord een flinke eetlepel van de hummus. Leg de gebakken zoete aardappel blokjes er op en verdeel de broccoli/bimi over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en blaadjes koriander.

Gebakken zoete aardappel
Gebakken zoete aardappel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in