Rode currysoep

Rode currysoep

Deze rode currysoep neemt je mee naar verre oorden; jep, dit is een smaakvol soepje dat je hart verwarmt. Met zoete aardappels als basis en de exotische smaken van Thaise rode curry en kokosmelk, is dit gerecht een echte smaaksensatie.

Deze currysoep is lekker makkelijk

Deze rode currysoep is niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Het is de perfecte manier om een doordeweekse avond op te fleuren of om indruk te maken op vrienden tijdens een gezellig etentje. Serveer ‘m met naanbrood voor een complete maaltijd. En als je zin hebt in een extra portie groen, voeg dan gewoon wat spinazie of paksoi toe nadat de soep klaar is. Even doorroeren en mee laten warmen – zo krijg je een nog voedzamer maaltje.

Rode currysoep
Rode currysoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 150 gr sperziebonen
  • 150 gr tauge
  • 4 takjes koriander
  • 70 gr Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml groentebouillon
  • 30 kokossnippers
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout

Lekker met

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in stukken. Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de fijngehakte rode ui circa 3-4 minuten tot deze zacht is. Voeg de rode currypasta toe en bak al roerende 3-4 minuten op laag vuur.

  3. Voeg de zoete aardappelen toe aan de pan en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep op laag vuur met een deksel op de pan, gedurende ongeveer 13 minuten zachtjes koken.

  4. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de kokosvlokken en schud ze op een bord. Haal de pan met soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gesneden sperziebonen toe. Laat de soep nog 6-7 minuten koken, of totdat de sperziebonen gaar zijn.

  5. Verdeel de rode currysoep over kommen. Top elke kom af met een handvol taugé, verse korianderblaadjes en geroosterde kokosvlokken.

Rode currysoep
Rode currysoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.