Zoete aardappelfriet uit de Airfryer
We love onze Airfryer! We maken er niet alleen snacks in maar ook complete recepten. Maar van een lekkere bitterbal of portie zoete aardappelfriet uit de airfryer worden wij nog steeds heel gelukkig. Je kan de zoete aardappelfriet kant en klaar kopen, zowel vers als uit de vriezer. Maar zelf maken is ook heel eenvoudig.
Krokante zoete aardappelfriet maken
Zoete aardappelfriet maken is soms best lastig. Of ze zijn te slap of ze branden aan of zijn niet gaar. Best een uitdaging om ze in de Airfryer wel krokant te krijgen, maar het is gelukt! Dit recept zorgt voor krokante zoete aardappelfrietjes. Het geheim?, je hebt geen olie nodig.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 0,5 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Zeezout
Zo maak je het
Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Je hoeft de zoete aardappelen niet te schillen.
Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
Doe de frieten in een kom en voeg alle specerijen toe Hussel het geheel goed door elkaar en doe de frieten in het mandje van de Airfryer.
Bak de zoete aardappelfriet in ongeveer 15 minuten krokant op 180 graden in de Airfryer. Hussel het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.
Serveer de frieten van zoete aardappel met mayonaise.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan