Herfstrecepten vol seizoens groenten
Wat een herfstgerecht een herfstgerecht maakt? Knusheid die ervan afspat, het tikkeltje comfort food-ishe karakter en de set aan seizoens groenten. Met de seizoenen mee-eten betekent in dit jaargetij herfstrecepten met pompoen (veel!), paddenstoelen en prei. Prei hoort erbij, van origine een rasechte herfst seizoens groente. Van pompoen soep tot paddenstoelenstrüdel (om voor de wintersport alvast warm te draaien), en van oergezellige ovenschotels tot een smeuïg stoofpotje.
Omdat pompoen de titelhouder van de herfstige seizoens groenten is, doen we er nog een beste boel herfstrecepten met pompoen bij. En herfstrecepten met paddenstoelen, omdat ook deze bollebozen zoveel herfst in zich hebben.
Herfstrecepten uitgelicht: plaattaarten en ovengerechten
In de herfst (laat staan in winterse tijden) moet ons lichaam een tandje bijzetten, want gure weersomstandigheden. Er mag stevig worden gegeten. Nou, dan heb je aan plaattaarten en andere ovengerechten een goeie. De evergreens van het herfstseizoen. Jaar in, jaar uit behoren ze tot de top 3 in menig gezin. Snel klaar, simpel en superlekker. Vervelen gaan ze nooit (nee nooit), want veel herfst seizoens groenten doen het goed op ovengerechten. Schotel bijvoorbeeld eens deze sheperd’s pie met gehakt of deze knolselderijgratin met roquefort voor. Laat je niet van de wijs brengen door de lastige namen. Kat in ’t bakkie! Voor als er wel wat Oosterse zonneschijn bij mag komen, is deze Japanse plaattaart top. Zelfde effect, ander recept behaal je met deze Aziatische gerechten.