Zoete aardappel ovenschotel

Zoete aardappel ovenschotel

Zin in comfort food? Dan is deze zoete aardappel ovenschotel met extra veel groente en kaas misschien iets voor jou. Naast de zoete aardappel gaat er ook nog prei, ui, paddenstoelen, linzen en boerenkool in. Dus je zit met je dagelijkse portie groente wel goed! Omdat je de zoete aardappel van te voren niet kookt, is het belangrijk om hele dunne plakjes te snijden (gebruik hiervoor een mandoline, keukenmachine of snijd ze met een mes mooi dun). Leg de plakjes tussen de vulling, net zoals je een lasagne maakt. Tot slot garneer je de zoete aardappelschotel royaal met geraspte kaas. Houd je niet van gorgonzola, dan is feta of geitenkaas ook heel lekker. Zoe je nog meer inspiratie voor lekkere ovenschotels? Kijk hier dan even.
Ingrediënt zoete aardappel
Zoete aardappel ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3-4 zoete aardappels (ca 500 gr)
  • 1 ui
  • 2 preien (kleine )
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 600 gr gesneden boerenkool
  • 200 gr linzen (uit blik )
  • 200 ml crème fraîche
  • 300 gr gorgonzola
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de zoete aardappels en snijd in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline of keukenmachine. Zet even apart.

  3. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de paddestoelen in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en preiringen 2-3 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes en bak 5 minuten. Schep de boerenkool door het paddestoelenmengsel en bak 2 minuten mee.

  4. Schep de gorgonzola en crème fraîche door het paddestoelenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de linzen af, spoel ze voorzichtig onder koud water af, laat ze uitlekken en meng ze door het paddestoelenmengsel.

  5. Verdeel 1/3 van het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakjes zoete aardappel er op (zoals je ook een lasagne zou maken). Schep nog eens een deel van het mengsel over de zoete aardappels. Maak wederom een laagje met zoete aardappelplakjes. Verdeel het laatste deel van het paddestoelenmengsel over de zoete aardappels.

    Maak een mooi laagje met zoete aardappelplakjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de zoete aardappel ovenschotel 35 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de bovenkant mooi bruin.

Ingrediënt zoete aardappel
Zoete aardappel ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (92 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Boerenkool Linzen Paddenstoelen Prei Zoete aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in