
Zoete aardappel ovenschotel



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 3-4 zoete aardappels (ca 500 gr)
- 1 ui
- 2 preien (kleine )
- 400 gr gemengde paddestoelen
- 600 gr gesneden boerenkool
- 200 gr linzen (uit blik )
- 200 ml crème fraîche
- 300 gr gorgonzola
- 100 gr geraspte jonge kaas
- 4 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de zoete aardappels en snijd in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline of keukenmachine. Zet even apart.
Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de paddestoelen in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en preiringen 2-3 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes en bak 5 minuten. Schep de boerenkool door het paddestoelenmengsel en bak 2 minuten mee.
Schep de gorgonzola en crème fraîche door het paddestoelenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de linzen af, spoel ze voorzichtig onder koud water af, laat ze uitlekken en meng ze door het paddestoelenmengsel.
Verdeel 1/3 van het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakjes zoete aardappel er op (zoals je ook een lasagne zou maken). Schep nog eens een deel van het mengsel over de zoete aardappels. Maak wederom een laagje met zoete aardappelplakjes. Verdeel het laatste deel van het paddestoelenmengsel over de zoete aardappels.
Maak een mooi laagje met zoete aardappelplakjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de zoete aardappel ovenschotel 35 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de bovenkant mooi bruin.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan