Zoete aardappel ovenschotel

Zoete aardappel ovenschotel

Zin in comfort food? Dan is deze zoete aardappel ovenschotel met extra veel groente en kaas misschien iets voor jou. Naast de zoete aardappel gaat er ook nog prei, ui, paddenstoelen, linzen en boerenkool in. Dus je zit met je dagelijkse portie groente wel goed! Omdat je de zoete aardappel van te voren niet kookt, is het belangrijk om hele dunne plakjes te snijden (gebruik hiervoor een mandoline, keukenmachine of snijd ze met een mes mooi dun). Leg de plakjes tussen de vulling, net zoals je een lasagne maakt. Tot slot garneer je de zoete aardappelschotel royaal met geraspte kaas. Houd je niet van gorgonzola, dan is feta of geitenkaas ook heel lekker. Zoe je nog meer inspiratie voor lekkere ovenschotels? Kijk hier dan even.
Ingrediënt zoete aardappel
Zoete aardappel ovenschotel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3-4 zoete aardappels (ca 500 gr)
  • 1 ui
  • 2 preien (kleine )
  • 400 gr gemengde paddestoelen
  • 600 gr gesneden boerenkool
  • 200 gr linzen (uit blik )
  • 200 ml crème fraîche
  • 300 gr gorgonzola
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 4 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de zoete aardappels en snijd in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline of keukenmachine. Zet even apart.

  3. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de paddestoelen in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui en preiringen 2-3 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe. Ris de blaadjes tijm van de takjes en bak 5 minuten. Schep de boerenkool door het paddestoelenmengsel en bak 2 minuten mee.

  4. Schep de gorgonzola en crème fraîche door het paddestoelenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de linzen af, spoel ze voorzichtig onder koud water af, laat ze uitlekken en meng ze door het paddestoelenmengsel.

  5. Verdeel 1/3 van het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakjes zoete aardappel er op (zoals je ook een lasagne zou maken). Schep nog eens een deel van het mengsel over de zoete aardappels. Maak wederom een laagje met zoete aardappelplakjes. Verdeel het laatste deel van het paddestoelenmengsel over de zoete aardappels.

    Maak een mooi laagje met zoete aardappelplakjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de zoete aardappel ovenschotel 35 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de bovenkant mooi bruin.

Ingrediënt zoete aardappel
Zoete aardappel ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in