Menu

5 x recepten met Zoete aardappel

Zijn jullie de zoete aardappel al beu? Ik nog lang niet. Wat ik zo lekker vind aan de zoete aardappel is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan er soep van maken, maar ook lekkere frietjes, een stamppotje of salade. Heel veel ingrediënten smaken goed in combinatie met de zoete aardappel. Omdat de aardappel, zoals de naam al zegt, vrij zoet is van smaak, is het lekker om het te combineren met wat meer zoute ingrediënten zoals fetakaas of kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vandaag deel ik 5 van mijn favoriete recepten met zoete aardappel. Door op de link boven de foto te klikken, wordt je doorgelinkt naar het recept.

Zoete aardappelsoep à la Nadia en Merijn

zoete aardappelsoep

Je verwacht misschien niet zo snel dat je soep kan maken van een zoete aardappel. Maar niets is minder waar. Dit lekkere soepje is een perfecte maaltijd tijdens de koude herfst,- en winterdagen. De soep heeft een Midden-Oosters tintje, maar is door de geitenkaas ook lekker fris.

Zoete aardappelsalade

zoete aardappelsalade

De zoete aardappelsalade is lekker om als bijgerecht te serveren, bijvoorbeeld bij de barbecue. Het is weer eens wat anders dan de traditionele ‘kartoffelsalade’ die vaak opgediend wordt. Eet er bijvoorbeeld een geroosterd kippetje bij of een stukje vis. Smullen!

Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet

De zoete aardappelfrietjes uit de oven zijn mijn all-time favourite! Om een lekkere smaak aan de frietjes te geven, moet je ze goed kruiden. De frietjes kunnen eigenlijk overal bij geserveerd worden. Bij een lekkere burger bijvoorbeeld, of bij een stukje gegrilde vis. En het is veel gezonder dan normale aardappelfrietjes uit de frituurpan.

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

gepofte zoete aardappel

Een verrassende combinatie is deze gepofte zoete aardappel met zuurkool. Eigenlijk is het een soort stamppot zuurkool van zoete aardappel, maar dan in een ander jasje. Alle ingrediënten voor de stamppot zijn vertegenwoordigd, maar in plaats van gestampt, zijn de ingrediënten los van elkaar bereid en geserveerd. Je kan de aardappel in de oven poffen, maar voor de mensen met weinig tijd biedt de magnetron een uitkomst. Binnen 7 minuten is de aardappel gepoft.

Stamppot van zoete aardappel

zoete aardappelstamppot

Dit stamppotje van zoete aardappel is de perfecte zomer stamppot. Het ligt niet zo zwaar op de maag als een winterse stamppot, omdat de zoete aardappel veel lichter is dan de normale aardappel. Dit stamppotje maak je ook nog eens met behulp van slechts één pan. Dat scheelt weer een hoop afwas!

Ik ben benieuwd! Welk gerecht is jouw favoriet?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

 • Anita Kieboom
  16 oktober 2017 om 14:00

  De recepten lijken me lekker. Ik ga de stamppot proberen. En dat hij lichter verteerbaar is komt omdat de zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is,maar een wortel. Heeft niks met aardappel te maken.

 • Daan
  31 maart 2016 om 18:48

  dat recept ben ik dan wel benieuwd naar. ik eet nl geen snelle koolhydraten meer, dus toritlla is uit den boze. maar met zoete aardappel - slow carb - mag t weer wel :)

  so fill me in pls :)

 • barbecue tips
  29 september 2015 om 10:57

  De stamppot is mijn lievelingsgerecht voor zoete aardappel. Wat ook heel lekker is: de aardappel in aluminiumfolie op de barbecue leggen en eten met een beetje zure room!

 • Pauline
  25 september 2015 om 09:41

  *URL deleted*

 • Annika
  25 september 2015 om 09:08

  Oh dat lijkt me ook lekker!

 • Pauline
  24 september 2015 om 14:46

  Klinkt allemaal heel lekker. Er zitten leuke variaties bij.

 • Nicole
  24 september 2015 om 10:36

  I love zoete aardappel. Ik maak er zelfs mijn Spaanse tortillas mee. Heerlijk.

 • Margot
  24 september 2015 om 10:29

  Die soep wil ik zeker eens proberen!

 • Rena
  24 september 2015 om 08:30

  Normally I don't like the taste of sweet potatoe but I have to admit what you show here looks so convincing that now I'm thinking about to try it , too :) Thanks for sharing!\nxx from Bavaria/Germany, Rena\n

 • Ellen
  24 september 2015 om 08:08

  I <3 zoete aardappel! Ik vind het zo veelzijdig! En ik heb er ook aaltijd trek in!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.