5 x recepten met Zoete aardappel

5 x recepten met Zoete aardappel

Zijn jullie de zoete aardappel al beu? Ik nog lang niet. Wat ik zo lekker vind aan de zoete aardappel is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan er soep van maken, maar ook lekkere frietjes, een stamppotje of salade. Heel veel ingrediënten smaken goed in combinatie met de zoete aardappel. Omdat de aardappel, zoals de naam al zegt, vrij zoet is van smaak, is het lekker om het te combineren met wat meer zoute ingrediënten zoals fetakaas of kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vandaag deel ik 5 van mijn favoriete recepten met zoete aardappel. Door op de link boven de foto te klikken, wordt je doorgelinkt naar het recept.

Zoete aardappelsoep à la Nadia en Merijn

zoete aardappelsoep

Je verwacht misschien niet zo snel dat je soep kan maken van een zoete aardappel. Maar niets is minder waar. Dit lekkere soepje is een perfecte maaltijd tijdens de koude herfst,- en winterdagen. De soep heeft een Midden-Oosters tintje, maar is door de geitenkaas ook lekker fris.

Zoete aardappelsalade

zoete aardappelsalade

De zoete aardappelsalade is lekker om als bijgerecht te serveren, bijvoorbeeld bij de barbecue. Het is weer eens wat anders dan de traditionele ‘kartoffelsalade’ die vaak opgediend wordt. Eet er bijvoorbeeld een geroosterd kippetje bij of een stukje vis. Smullen!

Zoete aardappelfriet uit de oven

Zoete aardappelfriet

De zoete aardappelfrietjes uit de oven zijn mijn all-time favourite! Om een lekkere smaak aan de frietjes te geven, moet je ze goed kruiden. De frietjes kunnen eigenlijk overal bij geserveerd worden. Bij een lekkere burger bijvoorbeeld, of bij een stukje gegrilde vis. En het is veel gezonder dan normale aardappelfrietjes uit de frituurpan.

Gepofte zoete aardappel met zuurkool

gepofte zoete aardappel

Een verrassende combinatie is deze gepofte zoete aardappel met zuurkool. Eigenlijk is het een soort stamppot zuurkool van zoete aardappel, maar dan in een ander jasje. Alle ingrediënten voor de stamppot zijn vertegenwoordigd, maar in plaats van gestampt, zijn de ingrediënten los van elkaar bereid en geserveerd. Je kan de aardappel in de oven poffen, maar voor de mensen met weinig tijd biedt de magnetron een uitkomst. Binnen 7 minuten is de aardappel gepoft.

Stamppot van zoete aardappel

zoete aardappelstamppot

Dit stamppotje van zoete aardappel is de perfecte zomer stamppot. Het ligt niet zo zwaar op de maag als een winterse stamppot, omdat de zoete aardappel veel lichter is dan de normale aardappel. Dit stamppotje maak je ook nog eens met behulp van slechts één pan. Dat scheelt weer een hoop afwas!

Ik ben benieuwd! Welk gerecht is jouw favoriet?


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in