
6 x bloemkool recepten
Bloemkool is een heerlijk veelzijdige groente die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. We zijn er dol op: hij is koolhydraatarm, vol van smaak en met een bijzondere textuur. Rauw heeft bloemkool een frisse, knapperige bite (hallo crudité-plank!), terwijl gekookt hij juist zacht en romig wordt. Ideaal als puree op zichzelf, of om toe te voegen aan een stamppot. Maar het liefst kiezen we voor geroosterd uit de oven als bakmethode, dan worden de bloemkoolroosjes zo fijn crispy van buiten, en mals van binnen.
Hieronder geven we je 6 populaire bloemkool recepten van onze website. Van een kazige quiche snelle nasi met bloemkoolrijst als basis (een ideale voedzame vervanger voor gewone rijst) tot een sjieke steak van… jawel, bloemkool. En heb je al wel eens pizzabodem van deze Hollandse kanjer gemaakt? Echt eens proberen!
1. Bloemkoolquiche met kaas

2. Geroosterde bloemkool met couscous

3. Bloemkool pizzabodem met ratatouille

4. Nasi met bloemkoolrijst

5. Bloemkool ovenschotel met gehakt

6. Bloemkoolsteak met garam masala en rozijnen

Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan