Ovenschotel met broccoli en gehakt

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Op zoek naar een eenvoudig, maar heerlijk gerecht voor een doordeweekse avond? Deze ovenschotel met broccoli en gehakt is een onwijze aanrader. Het combineert het voedzame van broccoli en bloemkool met het hartige van gehakt, overgoten met een romige kaassaus en afgemaakt met een knapperige topping van amandelschaafsel.

Variëren met deze ovenschotel

Deze bloemkool broccoli ovenschotel met gehakt is niet alleen smaakvol, maar ook veelzijdig. Wil je minder vlees eten? Vervang dan een deel van het gehakt door linzen uit blik, of kies voor vegetarisch gehakt voor een volledig vleesvrije variant. Dus, verwarm je oven voor en bereid je voor op een heerlijke maaltijd die zowel volwassenen als kinderen zullen waarderen. Deze ovenschotel is een gegarandeerde hit!

Ovenschotel met broccoli en gehakt
Ovenschotel met broccoli en gehakt
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 500 gr broccoli
  • 300 gr bloemkool
  • 200 gr aardappelschijfjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr geraspte belegen geitenkaas
  • 1 el grove mosterd
  • 50 gr amandelschaafsel
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Kook de broccoli en bloemkoolroosjes kort (circa 4 minuten) in kokend water tot ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken.

  3. Haal de schil van de ui en knoflook, en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngehakte ui en knoflook op laag vuur 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. 

  4. Voeg het gehakt toe en bak het rondom bruin circa 7-8 minuten. Schep de gekookte broccoli en bloemkool door het gehakt. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes op het gehaktmengsel. Bestrooi het geheel met peper en zout. 

  5. Verwarm in een steelpannetje de mascarpone en geraspte geitenkaas, totdat de kaas gesmolten is. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de kaassaus gelijkmatig over de aardappelschijfjes.

    Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. Zet de oven eventueel de laatste 5 minuten op de grillstand.

  6. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen, schud ze op een bord. Bestrooi de ovenschotel met geroosterd amandelschaafsel voor een extra crunch.

Ovenschotel met broccoli en gehakt
Ovenschotel met broccoli en gehakt

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Snelle recepten Aardappel Bloemkool Broccoli Gehakt Geitenkaas Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in