
Bloemkool pizzabodem met ratatouille
Dit is een lekker snel en simpel recept voor een vegetarische bloemkool pizzabodem. Wij gebruiken in dit recept een kant-en-klare bloemkool pizzabodem, maar wanneer je zin hebt om er zelf een bloemkool pizzabodem te maken dan vind je hier een heel lekker recept voor een homemade bodem. De topping van de bloemkool pizza is eigenlijk een ratatouille, die je dus ook gerust door de pasta of lekker met een stuk knapperig stokbrood kunt eten. Wij zijn gek op ratatouille, je hebt in 1 klap een enorme berg groenten gegeten en nog lekker ook. Eigenlijk is het maken van ratatouille heel gemakkelijk, je snijdt alle groenten in stukjes, verhit olijfolie in een flinke koekenpan en bakt daar de groenten in. Om deze groente pizza lekker simpel te houden gebruik je tomatentapenade als tomatensaus. Gewoon uit een potje. Zo hoef je niet eerst nog een tomatensaus te maken. Besmeer de bloemkool pizzabodems met de tapenade, schep de groenten er op en breek de roquefort er over. Vind je roquefort nou een te sterke smaak? Dan kun je ook stukjes mozzarella er over verdelen of een pittige geraspte kaas. Wil je de pizza vegan maken? Verdeel er dan wat olijven over, knijp een paar teentjes knoflook door een dikke kokosyoghurt (of kokosskyr) en serveer bij de bloemkoolpizza.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 4 bloemkool pizzabodems
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 tomaten (middelgrote )
- 1 rode ui
- 2 rode paprika's
- 4 takjes basilicum
- 290 gr tomatentapenade (2 potjes)
- 200 gr roquefort
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).
Was de courgette, aubergine, paprika’s en tomaten. Snijd de courgette in blokjes en de aubergine in stukjes. Haal de zaadjes uit de paprika en hak in reepjes. Snijd de tomaten in plakken. Pel de ui en snijd in parten. Haal de partjes los van elkaar.
Besmeer de bloemkool pizzabodems met de tomatentapenade.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Voeg de courgette blokjes, aubergine stukjes en paprika reepjes toe en bak ze in 6 minuten rondom bruin. Bestrooi ze royaal met peper en zout. Neem ze uit de pan en verdeel ze over de pizzabodems.
Verdeel de tomaten en rode ui parten over de pizza’s. Snijd de roquefort in stukjes en leg op de pizza’s. Bak de pizza’s in 8-10 minuten goudbruin. Garneer met een drizzle olijfolie en wat blaadjes basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan