Bloemkoolquiche met kaas

Bloemkoolquiche met kaas

Vind je ook niet dat bloemkool soms een beetje laf kan smaken? Maar dat geldt zeker niet in deze heerlijke bloemkoolquiche! Je maakt hem met kant-en-klaar hartig taartdeeg. Lekker makkelijk! We bakken de quichebodem blind af. Hiermee bedoelen we dat je de bodem vult met een (blinde) nepvulling, bijvoorbeeld gedroogde bonen of ongekookte rijst. Op deze manier krijg je geen zompige bodem! Daarna vul je de hartige taart met bloemkoolroosjes en een vulling van mascarpone, ei, mosterd en geraspte oude kaas. Yum! Daarna gaat hij nog eens 30 minuten in de oven totdat de vulling gestold is. Iets laten afkoelen en smullen maar. Maak bij de quiche en lekkere frisse salade, bijvoorbeeld deze knolselderij met appel salade.
Bloemkoolquiche met kaas
Bloemkoolquiche met kaas
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol hartig taartdeeg
  • 300 gr bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 3 takjes salie
  • 2 el mosterd
  • Peper en zout

Materiaal

  • Taartvorm met losse bodem 24cm doorsnede of springvorm 24cm doorsnede

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Vet een springvorm of vorm met losse bodem in met boter.
  2. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg. Prik over de gehele bodem met een vork gaatjes. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul hem op met een ‘blinde vulling’, hiermee bedoelen we ongekookte rijst of ongekookte droge bonen. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de vulling. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Klop de eieren samen met de slagroom, mascarpone en mosterd in een mengkom tot een gladde vulling. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Haal de bodem uit de oven, haal de ‘blinde vulling’ uit de bodem en zet nog 10 minuten zonder vulling in de oven. Vul de bodem met de bloemkoolroosjes, schenk de eivulling over de bloemkoolroosjes en verdeel de kaas en blaadjes salie over de quiche. Zet nog eens 30 minuten in de oven, de quiche is klaar wanneer de vulling gestold.

Bloemkoolquiche met kaas
Bloemkoolquiche met kaas

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (23 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Hollandse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in