Bloemkool quiche

Bloemkoolquiche met kaas

Vind je ook niet dat bloemkool soms een beetje laf kan smaken? Maar dat geldt zeker niet in deze heerlijke bloemkoolquiche! Je maakt hem met kant-en-klaar hartig taartdeeg. Lekker makkelijk! We bakken de quichebodem blind af. Hiermee bedoelen we dat je de bodem vult met een (blinde) nepvulling, bijvoorbeeld gedroogde bonen of ongekookte rijst. Op deze manier krijg je geen zompige bodem! Daarna vul je de hartige taart met bloemkoolroosjes en een vulling van mascarpone, ei, mosterd en geraspte oude kaas. Yum! Daarna gaat hij nog eens 30 minuten in de oven totdat de vulling gestold is. Iets laten afkoelen en smullen maar. Maak bij de quiche en lekkere frisse salade, bijvoorbeeld deze knolselderij met appel salade.
Bloemkool quiche
Bloemkool quiche
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol hartig taartdeeg
  • 300 gr bloemkool
  • 3 eieren
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 3 takjes salie
  • 2 el mosterd
  • Peper en zout

Materiaal

  • Taartvorm met losse bodem 24cm doorsnede of springvorm 24cm doorsnede
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Vet een springvorm of vorm met losse bodem in met boter.
  2. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg. Prik over de gehele bodem met een vork gaatjes. Leg een stuk bakpapier in de vorm en vul hem op met een ‘blinde vulling’, hiermee bedoelen we ongekookte rijst of ongekookte droge bonen. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de vulling. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Klop de eieren samen met de slagroom, mascarpone en mosterd in een mengkom tot een gladde vulling. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Haal de bodem uit de oven, haal de ‘blinde vulling’ uit de bodem en zet nog 10 minuten zonder vulling in de oven. Vul de bodem met de bloemkoolroosjes, schenk de eivulling over de bloemkoolroosjes en verdeel de kaas en blaadjes salie over de quiche. Zet nog eens 30 minuten in de oven, de quiche is klaar wanneer de vulling gestold.

Bloemkool quiche
Bloemkool quiche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in