Menu

Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Ik vind de trend van lekkere dingen, gezonder maken echt een hele fijne. Maar het moet wel lekker blijven. Een brownie zonder chocola is geen brownie en sperziebonen frietjes noemen vind ik ook te ver gaan. Maar een pizzabodem waarvan bijna de helft vervangen is door groente vind ik briljant. Al vanaf het begin dat Magioni de bloemkoolpizza introduceerde ben ik fan. De pizza smaakt net zo lekker als de gewone variant, maar hij bevat dus veel meer gezonde voedingsstoffen. Die pizza bewaren we dus niet meer enkel voor de weekenden, maar staan nu bijna iedere week op het menu. Lekker, snel klaar en best wel verantwoord.

Ik heb deze bloemkoolpizza belegd met verse vijgen en geitenkaas. Een supersimpele maar heel lekkere combinatie. Echt een aanrader!

Lekker veel groente

In de pizzabodems van Magioni wordt minimaal 30% groente verwerkt. Je hebt er eentje met bloemkool, met courgette en ook eentje met paprika. Allemaal even heerlijk! Je kan de bodems zelf beleggen met wat je lekker vindt, maar er zijn ook fijne kant en klare varianten te koop als je helemaal geen zin hebt om moeite te doen (o.a. een Margherita en een Pump’king Goat Cheese).  Alle pizza’s zijn vers, bevatten veel groente en zijn helemaal vegetarisch. Ideaal vind ik het. Want op deze manier eet zelfs mijn kieskeurige peuter groente. Ik heb deze bloemkoolpizza belegd met verse vijgen en geitenkaas. Een supersimpele maar heel lekkere combinatie. Echt een aanrader.

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 st. bloemkoolpizza (Magioni)
  • 2 el ricotta
  • 2 verse vijgen
  • 0,5 rode ui
  • 100 gr gerijpte geitenkaas
  • 30 gr rucola
  • Balsamicostroop (of een dikke azijn)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) of op de pizzastand.

  2. Leg de boemkoolbodem op een bakplaat en bak deze 2 minuten voor. Haal hem vervolgens uit de oven. Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout. Smeer dit uit over de bloemkoolpizza bodems. Snijd de vijgen en de gerijpte geitenkaas in plakjes en de rode ui in halve ringen en verdeel dit over de pizza’s.

  3. Bak de bloemkoolpizza’s in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  4. Garneer de pizza met rucola en een lekkere drizzle balsamicostroop.

Je vindt de Magioni pizza’s en pizzabodem in het versvak van de supermarkt.

Dit bericht is in samenwerking met Magioni, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.