Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Ik vind de trend van lekkere dingen, gezonder maken echt een hele fijne. Maar het moet wel lekker blijven. Een brownie zonder chocola is geen brownie en sperziebonen frietjes noemen vind ik ook te ver gaan. Maar een pizzabodem waarvan bijna de helft vervangen is door groente vind ik briljant. Al vanaf het begin dat Magioni de bloemkoolpizza introduceerde ben ik fan. De pizza smaakt net zo lekker als de gewone variant, maar hij bevat dus veel meer gezonde voedingsstoffen. Die pizza bewaren we dus niet meer enkel voor de weekenden, maar staan nu bijna iedere week op het menu. Lekker, snel klaar en best wel verantwoord.

Ik heb deze bloemkoolpizza belegd met verse vijgen en geitenkaas. Een supersimpele maar heel lekkere combinatie. Echt een aanrader!

Pauline

Lekker veel groente

In de pizzabodems van Magioni wordt minimaal 30% groente verwerkt. Je hebt er eentje met bloemkool, met courgette en ook eentje met paprika. Allemaal even heerlijk! Je kan de bodems zelf beleggen met wat je lekker vindt, maar er zijn ook fijne kant en klare varianten te koop als je helemaal geen zin hebt om moeite te doen (o.a. een Margherita en een Pump’king Goat Cheese).  Alle pizza’s zijn vers, bevatten veel groente en zijn helemaal vegetarisch. Ideaal vind ik het. Want op deze manier eet zelfs mijn kieskeurige peuter groente. Ik heb deze bloemkoolpizza belegd met verse vijgen en geitenkaas. Een supersimpele maar heel lekkere combinatie. Echt een aanrader.

Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas
Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 st. bloemkoolpizza (Magioni)
  • 2 el ricotta
  • 2 verse vijgen
  • 0,5 rode ui
  • 100 gr gerijpte geitenkaas
  • 30 gr rucola
  • Balsamicostroop (of een dikke azijn)
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) of op de pizzastand.

  2. Leg de boemkoolbodem op een bakplaat en bak deze 2 minuten voor. Haal hem vervolgens uit de oven. Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout. Smeer dit uit over de bloemkoolpizza bodems. Snijd de vijgen en de gerijpte geitenkaas in plakjes en de rode ui in halve ringen en verdeel dit over de pizza’s.

  3. Bak de bloemkoolpizza’s in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  4. Garneer de pizza met rucola en een lekkere drizzle balsamicostroop.

Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas
Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas

Je vindt de Magioni pizza’s en pizzabodem in het versvak van de supermarkt.

Dit bericht is in samenwerking met Magioni, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Brood en deeg Geitenkaas Italiaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in