
Bloemkoolpizza met vijgen en geitenkaas
Ik vind de trend van lekkere dingen, gezonder maken echt een hele fijne. Maar het moet wel lekker blijven. Een brownie zonder chocola is geen brownie en sperziebonen frietjes noemen vind ik ook te ver gaan. Maar een pizzabodem waarvan bijna de helft vervangen is door groente vind ik briljant. Bijvoorbeeld een bloemkoolpizza: die bodem smaakt net zo lekker als de gewone variant, maar hij bevat dus veel meer gezonde voedingsstoffen. Die pizza bewaren we dus niet meer enkel voor de weekenden, maar staan nu bijna iedere week op het menu. Lekker, snel klaar en best wel verantwoord.
Ik heb deze bloemkoolpizza belegd met verse vijgen en geitenkaas. Een supersimpele maar heel lekkere combinatie. Echt een aanrader!


Ingrediënten voor 2 personen
- 2 st. bloemkool pizzabodem (of gewone)
- 2 el ricotta
- 2 verse vijgen
- 0,5 rode ui
- 100 gr gerijpte geitenkaas
- 30 gr rucola
- Balsamicostroop (of een dikke azijn)
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) of op de pizzastand.
Leg de boemkoolbodem op een bakplaat en bak deze 2 minuten voor. Haal hem vervolgens uit de oven. Breng de ricotta op smaak met wat peper en zout. Smeer dit uit over de bloemkoolpizza bodems. Snijd de vijgen en de gerijpte geitenkaas in plakjes en de rode ui in halve ringen en verdeel dit over de pizza’s.
Bak de bloemkoolpizza’s in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Garneer de pizza met rucola en een lekkere drizzle balsamicostroop.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in