Bloemkool curry met kikkererwten

Bloemkool curry met kikkererwten

Ik heb vandaag weer een lekker groenterecept voor jullie. Deze vega bloemkool curry is heerlijk warm, romig en kruidig. Voor een lekkere bite voegde ik nog wat kikkererwten toe Echt, je mist je kipfiletjes hierin niet. Hij is niet alleen Vega maar ook vegan, omdat we kokosmelk gebruiken in plaats van room. Deze vegetarische curry is zo gemaakt, je hebt slechts 1 pan nodig. Lekker makkelijk en weinig afwas dus.

Bloemkool curry met kikkererwten
Bloemkool curry met kikkererwten

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 600 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 265 gr kikkererwten (= uitlekgewicht van een blikje van 400 gr)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 flinke el gele currypasta
  • Sap van een halve limoen
  • Handje verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

  3. Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Je kunt de currypasta heel goed zelf maken, maar ook een kant en klare versie gebruiken. Let wel even op de ingrediëntenlijst, sommige merken bevatten onnodige toevoegingen.

  4. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.

  5. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.

  6. Breng de vega curry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.

  7. Garneer de bloemkool curry met verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt). Serveer de curry met rijst of noedels.

Bloemkool curry met kikkererwten
Bloemkool curry met kikkererwten

Tags

Curry recepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (196 stemmen)

20 maart 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in