
Bloemkoolcurry
Een super lekker groenterecept is deze bloemkoolcurry. Hij is heerlijk warm, romig en kruidig. Voor een lekkere bite voegden we aan dit recept voor de bloemkool curry nog wat kikkererwten toe Echt, je mist je kipfiletjes hierin niet. Hij is niet alleen vega maar ook vegan, omdat we kokosmelk gebruiken in plaats van room. Deze bloemkoolcurry vegetarisch is zo gemaakt, je hebt slechts één pan nodig. Lekker makkelijk en weinig afwas dus. Wil je zelf ook je currypasta maken? Dit recept voor gele currypasta is zo gemaakt.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 600 gr bloemkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 265 gr kikkererwten (= uitlekgewicht van een blikje van 400 gr)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 400 ml kokosmelk
- 2 flinke el gele currypasta
- Sap van een halve limoen
- Handje verse koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Je kunt de currypasta heel goed zelf maken, maar ook een kant en klare versie gebruiken. Let wel even op de ingrediëntenlijst, sommige merken bevatten onnodige toevoegingen.
Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.
Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.
Breng de vega curry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.
Garneer de bloemkoolcurry met verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt). Serveer de curry met rijst of noedels.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan