Hele bloemkool uit de oven
Een hele bloemkool uit de oven: een lekker en origineel vegetarisch recept. Wij gaven dit recept een Italiaanse twist door de bloemkool te overgieten met een olie van zongedroogde tomaten en er flink wat Parmezaanse kaas overheen te strooien. Samen met de hele bloemkool bak je ook gnocchi, ui en kerstomaatjes aan de tak in de ovenschaal mee, zodat je in één keer een volledige vegetarische maaltijd op tafel kunt zetten. Je schuift dit gerecht in 15 minuutjes al in de oven: heel easy dus! Serveer de hele bloemkool met pesto en, als je zin hebt, zo’n romige bol burrata en/of wat knapperig brood.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr gnocchi (verse)
- 2 kleine bloemkolen (van 300-400 gram)
- 200 gr kerstomaten (aan de tak)
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 3 takjes basilicum
- 8-12 zongedroogde tomaten (+ 6 el olie uit het potje)
- 4-6 el pesto
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 2 tl venkelzaad
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Schep 6 eetlepels van de zongedroogde tomatenolie uit het potje en meng het venkelzaad, fijngehakte rozemarijn en stukjes zongedroogde tomaat er door. Pers de tenen knoflook er boven uit en breng verder op smaak met peper en zout. Leg de bloemkooltjes op een bakplaat of in een of 2 ruime ovenschaal(en) en schenk de olie er over. Zet 45 minuten in de oven.
Haal de schil van de uien en snijd in parten, knip de trostomaatjes in kleinere takjes. Haal 8 zongedroogde tomaten uit het potje en snijd in kleine stukjes. Hussel een scheutje olijfolie door de gnocchi. Leg alles na 45 om de bloemkool heen. En zet voor 15 minuten terug in de oven.
Bestrooi de bloemkooltjes met de geraspte parmezaanse kaas en laat in 10-15 minuten smelten en goudbruin worden. Haal de bloemkooltjes uit de oven, snijd in plakken en serveer met pesto en wat blaadjes verse basilicum. Ook lekker met brood en een bol romige burrata.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.