Menu
Geroosterde-bloemkool-met-couscous-UPK-21-04-BLOGPOST-APRIL-MEI-205.jpg

Geroosterde bloemkool met couscous

Vandaag een lekker vegetarisch recept van geroosterde bloemkool uit de oven met couscous en heel veel lekkere mediterrane smaken. De couscous hebben we een smaakje gegeven door het te wellen in kokend heet water en saffraan. Daar krijgt het niet alleen een mooie goudgele kleur van maar ook een bijzonder lekkere smaak. De geroosterde bloemkool maak je heel simpel door de bloemkoolroosjes in een kom met olijfolie en geperste knoflook te husselen (gewoon lekker met je handen) tot alle roosjes rondom bedekt zijn met olijfolie. Je kunt de bloemkool zelf in roosjes snijden of je koopt, wanneer je echt snel klaar wilt zijn, gewoon een zak met bloemkoolroosjes. Daarna stort je ze op een bakplaat en rooster je ze in de oven tot ze gaar zijn en bruin kleuren. Eet daarbij de saffraan couscous, geroosterde tomaatjes, olijven en pesto. Wij gebruikten in dit recept een kant-en-klare pesto, maar je kunt ook zelf heel snel een lekkere pesto maken. Kijk hier voor een homemade rucola pestorecept. Het maken van deze geroosterde bloemkool is zoals je leest zo gebeurd. Je kunt er ook nog een lekker knapperig brood bij eten, een platbrood of pita broodjes.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 500 gr kleine trostomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el pitloze olijven (groene )
  • 4-6 el pesto (recept)
  • 1 buisje saffraan
  • 300 gr couscous
  • 3 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • 4 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Doe de olijfolie in een kom en pers de knoflook er boven uit, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in de kom. Hussel goed door de olie zodat elk bloemkoolroosje bedekt is met de olijfolie. Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Leg op een andere bakplaat de takjes tomaat, besprenkel ze met een klein beetje olijfolie en zet ze 10 minuten in de oven.

  4. Doe de couscous in een afsluitbaar bakje. Roer de saffraan door de couscous. Voeg net genoeg kokend water toe tot de couscous net onder staat, roer heel snel door en sluit het bakje af. Laat 15 minuten staan.

  5. Halveer de olijven en haal de blaadjes basilicum van de takjes. Haal de bloemkool uit de oven en verdeel ze over de borden. Leg op elk bord een takje tomaatjes. Schep er wat gele couscous bij en garneer met de olijven, basilicum. Lekker met een royale eetlepel pesto.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan