
Bloemkool salade met ansjovisdressing
We deelden al eerder een recept voor een lekkere broccolisalade. Maar wat met broccoli kan, kan met bloemkool ook. En tadaa, dit is het resultaat, een heerlijke bloemkoolsalade met ansjovisdressing. Oh en omdat we het niet konden laten, voegen we ook nog wat broccoli toe. Je kan ook enkel bloemkool gebruiken. De dressing is heel eenvoudig, gemaakt van ansjovis kappertjes, sjalotjes en citroenazijn. Je kunt alles netjes snijden of heel snel hakken in het hakmolentje van de staafmixer. Schenk de dressing over de in dunne plakken gesneden groenten en ga er daarna even met je handen doorheen. Zoals Jamie Oliver ook altijd doet, zodat alle plakjes een beetje van de dressing hebben. Om je vingers bij af te likken! Serveer de salade met knapperig in de pan geroosterde amandelen en wat knapperige ciabatta.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 250 gr broccoli
- 200 gr bloemkool
- 45 gr anjovis (1 blikje)
- 4 tl kappertjes
- 1 sjalot
- 2,5 el citroenazijn
- 60 gr amandelen
- 2 takjes basilicum
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Lekker met
- knapperig ciabatta brood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de amandelen in een droge koekenpan, zet ze even apart.
Snijd de bloemkool en broccoli in hele dunne plakjes. Ik gebruik daar een mandoline voor, maar je kunt het ook met een mes doen. Hoe dunner hoe lekkerder. Leg de groenten in een schaal.
Snijd de anjovis in kleine stukjes, hak de sjalot fijn en meng beiden met de kappertjes door de citroenazijn. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de ansjovisdressing over de groenten en hussel ze met je handen door elkaar.
Garneer de bloemkoolsalade met de geroosterde amandelen en blaadjes basilicum. Serveer eventueel met een knapperige ciabatta.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in