bloemkoolsalade

Bloemkool salade met ansjovisdressing

We deelden al eerder een recept voor een lekkere broccolisalade. Maar wat met broccoli kan, kan met bloemkool ook. En tadaa, dit is het resultaat, een heerlijke bloemkoolsalade met ansjovisdressing. Oh en omdat we het niet konden laten, voegen we ook nog wat broccoli toe. Je kan ook enkel bloemkool gebruiken. De dressing is heel eenvoudig, gemaakt van ansjovis kappertjes, sjalotjes en citroenazijn. Je kunt alles netjes snijden of heel snel hakken in het hakmolentje van de staafmixer. Schenk de dressing over de in dunne plakken gesneden groenten en ga er daarna even met je handen doorheen. Zoals Jamie Oliver ook altijd doet, zodat alle plakjes een beetje van de dressing hebben. Om je vingers bij af te likken! Serveer de salade met knapperig in de pan geroosterde amandelen en wat knapperige ciabatta.

Broccoli salade
bloemkoolsalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 250 gr broccoli
  • 200 gr bloemkool
  • 45 gr anjovis (1 blikje)
  • 4 tl kappertjes
  • 1 sjalot
  • 2,5 el citroenazijn
  • 60 gr amandelen
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Lekker met

  • knapperig ciabatta brood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, zet ze even apart.

  2. Snijd de bloemkool en broccoli in hele dunne plakjes. Ik gebruik daar een mandoline voor, maar je kunt het ook met een mes doen. Hoe dunner hoe lekkerder. Leg de groenten in een schaal.

  3. Snijd de anjovis in kleine stukjes, hak de sjalot fijn en meng beiden met de kappertjes door de citroenazijn. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de ansjovisdressing over de groenten en hussel ze met je handen door elkaar.

  4. Garneer de bloemkoolsalade met de geroosterde amandelen en blaadjes basilicum. Serveer eventueel met een knapperige ciabatta.

Broccoli salade
Broccoli salade met ansjovisdressing

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in