tandoori recept

Bloemkool tandoori

Het is deze week, Week zonder Vlees (en zuivel). Isabel Boerdam heeft dit een aantal jaren geleden bedacht om het bewustzijn rondom vlees eten te veranderen. En met succes! Zelf eten we ook een stuk minder vlees. Met de vele vleesvervangers is dit ook helemaal niet ingewikkeld meer. Maar we blijven vooral ook fan van het toevoegen van extra groente. In deze bloemkool tandoori, mis je de kip echt niet. De gemarineerde bloemkool roosteren we in de oven, waardoor hij lekker knapperig wordt. Deze voegen we toe aan de tandoori roomsaus. Met de Tandoori kruidenpasta van Fairtrade Original is dit recept echt zo gemaakt. Wil je ook geen zuivel gebruiken, vervang de crème fraîche en yoghurt dan door haver fraîche. Dat is crème fraîche op basis van haver.

Tandoori Kruidenpasta

We zijn al jaren fan van Fairtrade Original en hebben hun kruidenpasta’s ook standaard in de kast liggen. De currypasta’s zijn ideaal voor een snelle groene, gele of rode curry. Maar deze Indiase kruidenpasta’s zijn onze lievelings. Kleine scoop, er komen nieuwe smaken aan. Yes! De Tandoori kruidenpasta wordt gemaakt van de kruiden van boerin Kalyani. Zij verbouwt de Indiase kruiden op een landje in Sri Lanka. Oogsten doet ze met de hand. Daarna gaan de kruiden naar een kleine fabriek waar ze er tandoori pasta van maken. Er worden geen gekke ingrediënten aan toegevoegd en ze zijn helemaal plantaardig. Je koopt ze in de supermarkt. Met 1 druk op de knop voeg je ze toe aan je boodschappenmandje.

bloemkool tandoori
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

  • Rijst of naan (naan is niet glutenvrij)
  • Verse koriander

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Dep ze iets droog. Maak een marinade van 3 el Griekse yoghurt en 1 el Tandoori kruidenpasta van Fairtrade Original. Meng de marinade door de bloemkool. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool in ongeveer 35 minuten gaar.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak dit mee. Voeg de crème fraîche toe en roer de saus om. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een iets dunnere saus.

  4. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de roomsaus en meng door elkaar.

  5. Serveer de bloemkool tandoori met rijst of naan. Garneer eventueel met verse koriander.

tandoori recept
vega kip tandoori

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (60 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Curry recepten Familie recepten Makkelijke recepten Wereldgerechten Bloemkool Rijst Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in