Bloemkool tandoori
Het is deze week, Week zonder Vlees (en zuivel). Isabel Boerdam heeft dit een aantal jaren geleden bedacht om het bewustzijn rondom vlees eten te veranderen. En met succes! Zelf eten we ook een stuk minder vlees. Met de vele vleesvervangers is dit ook helemaal niet ingewikkeld meer. Maar we blijven vooral ook fan van het toevoegen van extra groente. In deze bloemkool tandoori, mis je de kip echt niet. De gemarineerde bloemkool roosteren we in de oven, waardoor hij lekker knapperig wordt. Deze voegen we toe aan de tandoori roomsaus. Met de Tandoori kruidenpasta van Fairtrade Original is dit recept echt zo gemaakt. Wil je ook geen zuivel gebruiken, vervang de crème fraîche en yoghurt dan door haver fraîche. Dat is crème fraîche op basis van haver.
Tandoori Kruidenpasta
We zijn al jaren fan van Fairtrade Original en hebben hun kruidenpasta’s ook standaard in de kast liggen. De currypasta’s zijn ideaal voor een snelle groene, gele of rode curry. Maar deze Indiase kruidenpasta’s zijn onze lievelings. Kleine scoop, er komen nieuwe smaken aan. Yes! De Tandoori kruidenpasta wordt gemaakt van de kruiden van boerin Kalyani. Zij verbouwt de Indiase kruiden op een landje in Sri Lanka. Oogsten doet ze met de hand. Daarna gaan de kruiden naar een kleine fabriek waar ze er tandoori pasta van maken. Er worden geen gekke ingrediënten aan toegevoegd en ze zijn helemaal plantaardig. Je koopt ze in de supermarkt. Met 1 druk op de knop voeg je ze toe aan je boodschappenmandje.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr bloemkool
- 2 rode paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr Tandoori kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 250 gr crème fraîche (of haver fraîche)
- 3 el Griekse yoghurt (of haver fraîche)
- Evt. scheutje water
Lekker met
- Rijst of naan (naan is niet glutenvrij)
- Verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Dep ze iets droog. Maak een marinade van 3 el Griekse yoghurt en 1 el Tandoori kruidenpasta van Fairtrade Original. Meng de marinade door de bloemkool. Verdeel de bloemkool over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de bloemkool in ongeveer 35 minuten gaar.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de rest van de kruidenpasta toe en bak dit mee. Voeg de crème fraîche toe en roer de saus om. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een iets dunnere saus.
Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de roomsaus en meng door elkaar.
Serveer de bloemkool tandoori met rijst of naan. Garneer eventueel met verse koriander.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in