
Bloemkool ovenschotel met gehakt



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr gehakt
- 300 ml volle melk
- 3 eieren
- 2 uien
- 500 gr aardappels
- 500 gr bloemkool
- 75 gr rozijnen
- 4 el mango chutney
- 4-5 gedroogde laurierblaadjes
- 5 tl kerriepoeder
- Peper en zout
- Zonnebloem olie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Boen de aardappels onder koud stromend water schoon, dep ze droog met een schone theedoek. Snijd de aardappels in kleinere stukken doormidden. Hak de bloemkool in roosjes. Kook de aardappels in een pan, met net genoeg water gedurende 8 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook beiden nog eens 8 minuten. Giet de groenten af in een vergiet.
Haal de schil van de uien en hak fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de uien 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Voeg 4 theelepels kerriepoeder tea en bak dt kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Voeg de chutney en rozijnen toe, schep door en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak met zout en peper.
Schep de aardappelen en bloemkool in een ovenschaal, voeg het gehaktmengsel toe.
Breek de eieren in een mengkom, klop ze los met een garde. Voeg de laatste theelepel kerriepoeder en melk toe en roer goed door. Schenk het eimengsel over het gehakt. Leg de laurierblaadjes er bovenop en plaats de bloemkool ovenschotel 35 minuten in de oven. Serveer meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan