Bloemkoolrijst nasi
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr nasigroenten
- 2 lente-uitjes
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 cm gember
- 4 eieren
- 150 ml pindasaus (recept)
- 4 el kokosrasp
- 1 el kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de gember schoon en hak zo fijn mogelijk. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wokpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2-3 minuten tot de ui lichtbruin kleurt. Schep de specerijen, kurkuma en komijnpoeder er door en bak 1 minuten mee. Schep de nasigroenten en lente-ui er door en bak 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de bloemkoolrijst toe. En roerbak de bloemkoolrijst 4 minuten. Breng de nasi op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen 4 eitjes in een koekenpan. En warm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking op.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, leg op elk bord een gebakken eitje. Geef er een flinke eetlepel satesaus bij en bestrooi met de kokosrasp. Lekker met kroepoek.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in