bloemkoolrijst - recepten met veel groente

Bloemkoolrijst nasi

Wil je meer groenten eten? Dan is deze bloemkoolrijst nasi je ding! In plaats van zilvervliesrijst gebruiken we bloemkoolrijst. Lekker licht en gezond en je komt ook meteen aan je groente tax. Net zo makkelijk als een klassiek nasi recept met nasigroenten, homemade nasi kruiden, een gebakken eitje en natuurlijk pindasaus. Bloemkoolrijst kun je zelf maken (hak de bloemkoolroosjes in een keukenmachine fijn), maar je kan het ook gewoon kant en klaar kopen. Vers of uit de vriezer! Probeer ook eens deze Mac & Cheese met bloemkool. Ook een aanrader!
bloemkoolrijst
bloemkoolrijst - recepten met veel groente

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr nasigroenten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 4 eieren
  • 150 ml pindasaus (recept)
  • 4 el kokosrasp
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de gember schoon en hak zo fijn mogelijk. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.

  2. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wokpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2-3 minuten tot de ui lichtbruin kleurt. Schep de specerijen, kurkuma en komijnpoeder er door en bak 1 minuten mee. Schep de nasigroenten en lente-ui er door en bak 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de bloemkoolrijst toe. En roerbak de bloemkoolrijst 4 minuten. Breng de nasi op smaak met peper en zout.

  3. Bak ondertussen 4 eitjes in een koekenpan. En warm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking op.

  4. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, leg op elk bord een gebakken eitje. Geef er een flinke eetlepel satesaus bij en bestrooi met de kokosrasp. Lekker met kroepoek.

bloemkoolrijst
bloemkoolrijst

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in