
Bloemkoolrijst nasi



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr nasigroenten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 cm gember
- 4 eieren
- 150 ml pindasaus (recept)
- 4 el kokosrasp
- 1 el kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Zo maak je het
Maak de gember schoon en hak zo fijn mogelijk. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wokpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2-3 minuten tot de ui lichtbruin kleurt. Schep de specerijen, kurkuma en komijnpoeder er door en bak 1 minuten mee. Schep de nasigroenten er door en bak 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de bloemkoolrijst toe. En roerbak de bloemkoolrijst 4 minuten. Breng de nasi op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen 4 eitjes in een koekenpan. En warm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking op.
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, leg op elk bord een gebakken eitje. Geef er een flinke eetlepel satesaus bij en bestrooi met de kokosrasp. Lekker met kroepoek.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan