5 x Recepten met aardbeien

5 x Recepten met aardbeien

Het aardbeien seizoen is weer geopend. Daarom delen we vandaag 5 recepten met aardbeien, voor wat inspiratie. Het aardbeien seizoen loopt in Nederland ongeveer van maart tot en met oktober. Van juni tot september groeien de aardbeien in de buitenlucht. En van oktober tot mei groeien de aardbeien in de kas. Ik ben altijd blij als de Hollandse aardbeien weer verkrijgbaar zijn. Deze zijn lekker zoet van smaak. Er zijn verschillende aardbei rassen verkrijgbaar. Ik ben fan van de Lambada aardbeien. Deze zijn wat groter qua formaat en lekker zoet van zichzelf. Het is dan niet nodig om er een schepje suiker overheen te doen.

Aardbeien zijn natuurlijk superlekker om zo uit de hand te eten, door de yoghurt of bij het ontbijt. Maar je kunt veel meer met aardbeien. Maak er lekkere ijsjes van of verwerk ze in een salade. En een taartje met aardbeien is natuurlijk ook altijd goed. Ik heb 5 recepten met aardbeien voor jullie verzameld. Klik op de link voor het hele recept.

Aardbeien Meringue taart

aardbeien meringuetaart 2

Ziet dit taartje er niet prachtig uit? Deze aardbeien meringue taart is perfect voor een feestelijk moment. Een verjaardag of gewoon, als je iets te vieren hebt. Het zoete meringue schuim smaakt heel goed bij de fris zoete aardbeien. Op de bodem ligt lekkere homemade banketbakkersroom. Kortom een heerlijk taartje!

Aardbeien sorbet met limoen

aardbeiensorbet

Van aardbeien kun je natuurlijk heel goed ijs maken. Mijn favoriet is sorbetijs. Dit is lekker fris. Aan deze aardbeien sorbet is ook nog een vleugje limoen toegevoegd, wat voor extra frisheid zorgt. Het perfecte zomerijsje wat mij betreft. Het maken van sorbetijs is een piece of cake, dus daar hoef je het sowieso niet voor te laten.

Spinaziesalade met aardbeien en geitenkaas

spinazie salade

Je denkt er misschien niet zo snel aan om aardbeien in een salade te verwerken, maar dit kan heel goed. Door de aardbeien krijgt de salade een zomerse twist. Combineer het met hartige smaken, zoals in deze salade. Het zoutige van de geitenkaas smaakt superlekker bij de zoete aardbeien. Bovendien ziet het er ook heel vrolijk uit zo.

Aardbeien yoghurt ijsjes

yoghurt ijsjes

Vorig jaar was het helemaal ‘hot’ om zelf ijsjes te maken. Ik denk dat deze trend zich ook deze zomer weer doorzet. Helemaal niet erg natuurlijk, want het is superleuk om zelf ijsjes te maken. Het enige wat je nodig hebt voor deze ijsjes zijn aardbeien, Griekse yoghurt en wat honing. Supermakkelijk! En het is ook veel gezonder om ijsjes zelf te maken. Je kunt de ijsjes zoeten met wat honing in plaats van suiker.

Panna Cotta met aardbeien

panna-cotta-1

Wie kent hem niet? Het beroemde Italiaanse toetje, de panna cotta.  Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is een lekker romig toetje, waarmee je eindeloos kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld witte chocolade aan de panna cotta toevoegen. Om het iets lichter en frisser te houden is het lekker om te combineren met aardbeien. Aardbeien passen perfect bij het romige van de panna cotta.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

7 april 2016


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in