Aardbeien toetje

Aardbeien toetje

Op zoek naar een heerlijk en fris dessert dat je gemakkelijk van tevoren kunt maken? Dit aardbeien toetje is dan precies wat je nodig hebt. Het is perfect voor een etentje en een gegarandeerde hit bij je gasten. Met lagen van zoete aardbeiencompote, romige mascarponemousse en zachte roombotercake is dit dessert echt een feestje voor in de zomer!

Zo maak je dit aardbeien toetje

Dit aardbeien toetje is niet alleen mooi om te zien, maar ook goed van tevoren te maken, zodat je later meer tijd hebt om te genieten van je gezelschap.

De basis van dit toetje begint met een zelfgemaakte aardbeiencompote van diepvriesaardbeien en suiker, die langzaam worden gekookt tot ze heerlijk zacht en zoet zijn. Voeg hier verse aardbeien en frambozen aan toe voor extra frisheid en textuur. Deze compote vormt de eerste laag in je dessertglaasjes en geeft een mooie rode kleur en een fijne aardbeiensmaak.

Daarna volgt een luchtige mousse van slagroom, mascarpone en gepureerde aardbeien. Deze mousse is trouwens heel makkelijk te maken! En dan een laagje zachte roombotercake: deze absorbeert de smaken van de aardbeien en maakt elke hap nog lekkerder. Top het geheel af met een toef slagroom, verse aardbeien en frambozen. Steek een sprits in elk glaasje voor een knapperige bite.

Aardbeien toetje
Aardbeien toetje
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr diepvries aardbeien
  • 6 el suiker
  • 300 gr verse aardbeien
  • 100 gr frambozen
  • 200 + 250 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 1 roombotercake (ca 400 gram )
  • 6 spritsen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de diepvriesaardbeien in een pan met 2 eetlepels suiker en 50 milliliter water op laag vuur tot er een compote ontstaat (circa 20 minuten).

  2. Snijd 100 gram van de verse aardbeien in grove stukken en meng met 50 gram frambozen door de compote. Laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel over de glaasjes.

  3. Pureer ondertussen 150 gram van de verse aardbeien met een staafmixer tot een gladde fruitpuree. Klop met een mixer 200 milliliter slagroom met 2 eetlepels suiker en de mascarpone tot een stevige mousse en klop de fruitpuree erdoor tot deze volledig is gemengd. Zet eventueel tot gebruik in de koelkast.

  4. Snijd de cake in de lengte (zodat je lange plakken krijgt) in plakken van 1 centimeter dik. Snijd ze daarna in 4, in de glaasjes passende, laagjes en leg ze op de compote laag. Verdeel de aardbeienmousse erover. Laat eventueel in de koelkast opstijven tot gebruik.

    Tip: je kunt met het glaasje de cake uitdrukken. Zo heb je een perfect passend laagje. Wanneer je glaasje taps toeloopt, kun je een uitstekertje of een kleiner glaasje gebruiken waardoor het laagje wel past.

  5. Klop tot slot 250 milliliter slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Spuit een toef op elk toetje. Versier met de rest van de aardbeien en frambozen. Steek in elk glaasje een sprits en verkruimel de 2 laatste spritsen over de slagroom.

Tip

Dit is zo’n toetje wat je gerust een dag van te voren kunt maken. Stop dan na deze stap, en doe de laatste stap vlak voor het serveren.

Aardbeien toetje
Aardbeien toetje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in