Menu
Gezonde-havermoutrepen-1-1.jpg

Gezonde havermoutrepen met aardbeien

Gezonde tussendoortjes, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Dit recept van gezonde havermoutrepen met aardbeien is het proberen waard. En oh ja, er gaat ook nog chocola in. Wel pure chocola natuurlijk, dat kan gewoon. De aardbeien maken deze repen lekker fris en zoet tegelijk. Maak de havermoutrepen aan het begin van de week en je kunt de hele week genieten van je gezonde tussendoortje. En aardbeien en chocolade is een heerlijke combinatie, vind je ook niet? Ga jij deze havermoutrepen met chocolade en aardbeien maken? Bekijk dan snel het recept.

Aardbeien in de winter?

Deze gezonde havermoutrepen bevatten aardbeien. Yes, aardbeien in de winter, dat is mogelijk. En dan zijn ze ook nog sappig, zoet en mooi rood. Bijna niet te geloven toch? En toch is het waar. Wij gebruiken namelijk Calinda aardbeien voor deze gezonde repen. Dit ras wordt geteeld in de winter. In Spanje weliswaar, maar door de goede kwaliteit zijn ze langer houdbaar en zijn ze ook in Nederland nog superlekker van smaak. En zo kun je het hele jaar door van aardbeien genieten. De textuur van de winteraardbeien is heel fijn, niet hard, maar precies zacht genoeg en eerlijk? Je blijft er van eten 😉 De winteraardbeien van Calinda zijn verkrijgbaar bij Poiesz, Nettorama, Boni, Ekoplaza, Vomar, Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.

6-9 st.

Ingrediënten voor 6-9 st.

  • 200 gr havermout
  • 200 gr Calinda aardbeien
  • 2 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml honing
  • 60 gr pure chocolade (gehakt)
  • 2 tl kaneel

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en honing tot een glad mengsel.

  3. Meng de kaneel met de havermout en voeg dit bij het eimengsel. Roer door elkaar.

  4. Snij de aardbeien en hak de chocolade in stukjes en meng dit met het havermout beslag.

  5. Giet het mengsel in een vierkante bakvorm en bak ze in 45 minuten af in de oven. Bewaar de gezonde havermoutrepen een paar uur in de koelkast, zodat ze extra stevig worden.

Dit bericht is in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan