Recept gezonde havermoutrepen

Gezonde havermoutrepen met aardbeien

Gezonde tussendoortjes, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Dit recept van gezonde havermoutrepen met aardbeien is het proberen waard. En oh ja, er gaat ook nog chocola in. Wel pure chocola natuurlijk, dat kan gewoon. De aardbeien maken deze repen lekker fris en zoet tegelijk. Maak de havermoutrepen aan het begin van de week en je kunt de hele week genieten van je gezonde tussendoortje. En aardbeien en chocolade is een heerlijke combinatie, vind je ook niet? Ga jij deze havermoutrepen met chocolade en aardbeien maken? Bekijk dan snel het recept.

Aardbeien in de winter?

Deze gezonde havermoutrepen bevatten aardbeien. Yes, aardbeien in de winter, dat is mogelijk. En dan zijn ze ook nog sappig, zoet en mooi rood. Bijna niet te geloven toch? En toch is het waar. Wij gebruiken namelijk Calinda aardbeien voor deze gezonde repen. Dit ras wordt geteeld in de winter. In Spanje weliswaar, maar door de goede kwaliteit zijn ze langer houdbaar en zijn ze ook in Nederland nog superlekker van smaak. En zo kun je het hele jaar door van aardbeien genieten. De textuur van de winteraardbeien is heel fijn, niet hard, maar precies zacht genoeg en eerlijk? Je blijft er van eten 😉 De winteraardbeien van Calinda zijn verkrijgbaar bij Poiesz, Nettorama, Boni, Ekoplaza, Vomar, Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.

Recept havermoutrepen met chocola
Ingredient aardbei
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-9 st.

  • 200 gr havermout
  • 200 gr Calinda aardbeien
  • 2 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml honing
  • 60 gr pure chocolade (gehakt)
  • 2 tl kaneel

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en honing tot een glad mengsel.

  3. Meng de kaneel met de havermout en voeg dit bij het eimengsel. Roer door elkaar.

  4. Snij de aardbeien en hak de chocolade in stukjes en meng dit met het havermout beslag.

  5. Giet het mengsel in een vierkante bakvorm en bak ze in 45 minuten af in de oven. Bewaar de gezonde havermoutrepen een paar uur in de koelkast, zodat ze extra stevig worden.

Gezonde repen recept
Gezonde havermoutrepen recept

Dit bericht is in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer. 

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (43 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Koekjes recepten Picknick Aardbei Chocolade Havermout Hollandse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Moederdag Vaderdag Valentijn Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in