Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Dit recept voor aardbeienbavarois is het perfecte toetje voor na een zwaar diner. Licht, fris en vooral heel erg lekker. Maak dit toetje vooral als de aardbeien volop in het seizoen zijn, dan zijn ze lekker zoet van smaak. Als basis voor deze aardbeien bavarois gebruiken we yoghurt. Dit geeft een lekkere en frisse smaak. Dit aardbeien bavarois recept maken is niet ingewikkeld. Met een handvol ingrediënten zet je dit heerlijke toetje op tafel. Probeer ook eens onze citroen bavarois.

Wat is bavarois?

Bavarois is eigenlijk een soort opgesteven mousse, maar dan met een beetje extra flair. Als basis gebruik wij slagroom, suiker en Griekse yoghurt, maar je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. En het geheim: gelatine. Daarmee stijft het boeltje mooi op in de koelkast. Resultaat? Een fluweelzacht toetje waar je blij van wordt.

Wat wij zo leuk aan vinden, is dat je eindeloos kunt variëren met smaken. Aardbei is een klassieker, net als framboos of mango. Maar ook koffie, chocolade of zelfs prosecco (ja echt!) doen het fantastisch. En het fijne? Je maakt het ruim van tevoren. Dus geen stress op het moment suprême – terwijl jij de tafel gezellig maakt en met je gasten kletst, doet de koelkast het werk.

Aardbei bavarois maken

Aardbeien bavarois maken is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld. De bavarois moet wel 4 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de aardbeien bavarois in een leuke puddingvorm doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bavarois te verdelen over kleine glaasjes. Geen vorm in huis? Geen paniek, een kom volstaat ook. Maar met een puddingvorm krijg je wel dat feestelijke gevoel.

Aardbeienbavarois

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 7 blaadjes gelatine
  • 50 gr suiker
  • 300 gr aardbeien (+ extra ter garnering)

Materiaal

  • puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de gelatine weken in koud water.

  2. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel iets afkoelen.

  3. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de opgeklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Je kunt ook een andere yoghurt of kwark gebruiken. Spatel de aardbeienpuree door de vulling. Doe dit snel zodat er geen klontjes ontstaan.

  4. Giet de aardbeienbavarois in een puddingvorm of kom van ongeveer 18 cm. Je kunt het ook in verschillende eenpersoons glaasjes gieten. Staat ook heel gezellig.

  5. Laat de aardbeienbavarois minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  6. Los de bavarois op een bord en garneer deze met verse aardbeien.

Aardbeien bavarois
Aardbei bavarois

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten