Aardbeien floats met vanille-ijs
Deze aardbeien floats zijn de perfecte manier om het voorjaar te vieren. Het is een drankje en dessert in één en heel fijn om van te genieten tijdens warme dagen. Dit recept is simpel, maar maakt iedereen blij: jong én oud. Het geheim van deze aardbeien floats is de toevoeging van bruiswater of tonic. Dit maakt het sprankelende drankje extra fris. Of je het nu als dessert of als drankje serveert, deze aardbeien floats zullen zeker een hit zijn bij je gasten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr aardbeien
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 4 el vlierbloesemsiroop
- 600-800 ml tonic
Materiaal
- 4 longdrinkglazen
Zo maak je het
Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en pureer de andere helft van de aardbeien met een staafmixer in een hoge maatbeker tot een gladde puree.
Verdeel de aardbeienpuree over 4 longdrinkglazen, leg daar de aardbeienplakjes op. Bewaar er een paar voor de topping.
Schep in elk glas twee bolletjes vanille-ijs, top af met de achter gehouden plakjes aardbei. Schenk in elk glas een eetlepel vlierbloesemsiroop en schenk dan de tonic erbij.
Let op! Het drankje gaat gezellig bruisen, dus schenk de glazen niet té vol.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.