Aardbeien floats met vanille-ijs
Deze aardbeien floats zijn de perfecte manier om het voorjaar te vieren. Het is een drankje en dessert in één en heel fijn om van te genieten tijdens warme dagen. Dit recept is simpel, maar maakt iedereen blij: jong én oud. Het geheim van deze aardbeien floats is de toevoeging van bruiswater of tonic. Dit maakt het sprankelende drankje extra fris. Of je het nu als dessert of als drankje serveert, deze aardbeien floats zullen zeker een hit zijn bij je gasten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr aardbeien
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 4 el vlierbloesemsiroop
- 600-800 ml tonic
Materiaal
- 4 longdrinkglazen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en pureer de andere helft van de aardbeien met een staafmixer in een hoge maatbeker tot een gladde puree.
Verdeel de aardbeienpuree over 4 longdrinkglazen, leg daar de aardbeienplakjes op. Bewaar er een paar voor de topping.
Schep in elk glas twee bolletjes vanille-ijs, top af met de achter gehouden plakjes aardbei. Schenk in elk glas een eetlepel vlierbloesemsiroop en schenk dan de tonic erbij.
Let op! Het drankje gaat gezellig bruisen, dus schenk de glazen niet té vol.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in