
Aardbeien floats met vanille-ijs
Deze aardbeien floats zijn de perfecte manier om het voorjaar te vieren. Het is een drankje en dessert in één en heel fijn om van te genieten tijdens warme dagen. Dit recept is simpel, maar maakt iedereen blij: jong én oud. Het geheim van deze aardbeien floats is de toevoeging van bruiswater of tonic. Dit maakt het sprankelende drankje extra fris. Of je het nu als dessert of als drankje serveert, deze aardbeien floats zullen zeker een hit zijn bij je gasten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr aardbeien
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 4 el vlierbloesemsiroop
- 600-800 ml tonic
Materiaal
- 4 longdrinkglazen
Zo maak je het
Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en pureer de andere helft van de aardbeien met een staafmixer in een hoge maatbeker tot een gladde puree.
Verdeel de aardbeienpuree over 4 longdrinkglazen, leg daar de aardbeienplakjes op. Bewaar er een paar voor de topping.
Schep in elk glas twee bolletjes vanille-ijs, top af met de achter gehouden plakjes aardbei. Schenk in elk glas een eetlepel vlierbloesemsiroop en schenk dan de tonic erbij.
Let op! Het drankje gaat gezellig bruisen, dus schenk de glazen niet té vol.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan