
Japanese souffle pancakes
We zijn helemaal dol op de hartige Japanse pannenkoek! Maar deze zoete souffle pancakes zijn ook echt de moeite waard om te proberen. We proefden ze onlangs bij Haarlem nieuwste hotspot House of pancakes en we waren meteen verkocht. Deze Japanse pannenkoeken zijn mega fluffy. Traditioneel worden ze geserveerd met aardbeien en slagroom. Maar met een beetje poedersuiker kan ook. Ga jij dit proberen?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 3 st. (1 portie)
- 2 eieren
- 40 ml melk
- 1 + 1,5 el suiker
- 50 bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
- Bakspray om in te bakken
Lekker met
- Aardbeien
- Poedersuiker
Zo maak je het
Splits de eieren in 2 verschillende kommen. Mix de eiwitten luchtig. Zodra het volume toeneemt voeg je geleidelijk 1,5 el suiker toe. Mix de eiwitten tot stijve pieken.
Mix in een andere kom de eidooiers, met de melk en 1 el suiker luchtig. Spatel de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Vouw daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag.
Neem een koekenpan, vet deze in een met een bakspray of een klontje boter. Schep met een ijsboltang drie lepels van het beslag in de pan. Plaats een deksel op de pan en laat ze een paar minuten op laag vuur garen. Als de bovenkant een beetje droog wordt, schep je er een tweede lepel beslag bovenop. Laat dit nog een minuutje garen en draai de pancakes dan voorzichtig om. Gaar de onderkant nog 1 a 2 minuten en dan zijn ze klaar.
Serveer de souffle pannenkoeken met aardbeien en garneer met poedersuiker.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan