Tiramisu met rood fruit
Tiramisu blijft één van onze favo toetjes. De klassieker met koffie, marsala en cacao is altijd goed. Maar deze tiramisu met rood fruit komt daar heel dicht bij in de buurt. Voordeel van deze versie is dat hij kidsproof is (geen alcohol) en zwanger proof (geen rauw ei). Je zou natuurlijk een scheutje likeur of Grand Marnier kunnen toevoegen, maar ik heb het niet gemist.
Zomerse tiramisu
Tiramisu is het ideale dessert om te maken als je weinig tijd hebt. Het is makkelijk en het is vooral heel snel klaar. Nog een pluspunt is dat je het makkelijk van tevoren kunt maken. Ideaal voor etentjes. Na een nachtje in de koelkast wordt hij eigenlijk alleen maar lekkerder. Er gaat een flinke hoeveelheid rood fruit in; blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Yum! En om dat extra lekker te maken voegen we witte chocolade schaafsel toe. Een lekkere zomerse tiramisu!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 pers.
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 50 gr honing
- 1 pak lange vingers
- 200 ml frambozensap
- 200 gr blauwe bessen
- 200 gr aardbeien
- 200 gr frambozen
- 60 gr witte chocolade
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de slagroom met de honing luchtig. Je kunt ook suiker gebruiken, mocht je dat fijner vinden.
Roer in een andere kom de mascarpone los met een spatel. Vouw nu voorzichtig de geklopte slagroom door de mascarpone.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.
Giet het frambozensap in een schaaltje. Voeg eventueel een scheutje likeur toe.
Neem een diepe schaal van zo’n 18 cm lang. Verdeel van ieder fruitsoort een beetje op de bodem van de schaal.
Haal een lange vinger door het frambozensap en leg deze op het fruit. Ga zo door totdat de hele vorm gevuld is.
Smeer hierop een rijkelijke laag van de mascarpone crème. Verdeel hierover wederom wat blauwe bessen, aardbeien en frambozen.
Herhaal alle stappen net zo lang totdat de ingrediënten op zijn. Ik had in totaal 2 lagen lange vingers, 2 lagen mascarpone crème en 3 lagen fruit. Eindig met een laagje fruit.
Garneer de rood fruit tiramisu met wat witte chocolade schaafsels. Dit doe je door met een mes over je chocoladereep te schaven.
Laat de tiramisu minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Het kan gerust langer, de volgende dag is hij stiekem nog lekkerder.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in