Aardbeien met chocola
Aardbeien met chocolade zijn de ultieme traktatie voor elke gelegenheid. Denk aan die luxueuze Godiva-aardbeien, maar dan gewoon uit je eigen keuken. Perfect voor een romantisch avondje, een feestje of gewoon omdat je er in je eentje zin in hebt. De combinatie van sappige aardbeien en rijke chocolade is toch gewoon onweerstaanbaar?!
Tip: de kokosolie is onmisbaar, dit zorgt ervoor dat het chocoladejasje echt hard wordt (zoals je kent van softijs gedipt in choco).
Aardbeien met chocola: zo serveer je ze
Wij vinden deze aardbeien met chocola heerlijk als dessert na een lichte maaltijd. Stel je voor: een bord vol met deze mooie, glanzende aardbeien, een glaasje prosecco erbij, en voilà, je hebt een feest op tafel! Ze zijn ook superlekker als onderdeel van een uitgebreide brunch of als zoete snack bij een gezellige filmavond.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gr aardbeien
- 250 gr pure of witte chocolade
- 1 tl kokosolie
- Evt sprinkles
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de aardbeien een uur van tevoren want ze moeten namelijk helemaal droog zijn voordat je ze in de chocolade dipt. Laat de aardbeien op kamertemperatuur komen.
Hak de chocolade in stukken. Smelt dit samen met de kokosolie au bain-marie.
Houdt het kroontje vast en dip de aardbei in de chocolade. Laat hem uitlekken en leg hem dan op bakpapier.
Drizzle er naar wens nog wat chocolade overheen of bestrooi ze met geraspte kokos of sprinkles. Laat de aardbeien uitharden in de koelkast.
Variatietips
Variatietips? Absoluut! Je kunt spelen met verschillende soorten chocolade. Probeer eens melkchocolade voor een zachtere smaak of ga voor extra puur als je van intense chocolade houdt. Voeg een vleugje sinaasappelschil toe aan de gesmolten chocolade voor een fruitige twist, of wat zeezoutvlokken voor een verrassend contrast. En vergeet de sprinkles niet! Strooi er wat geraspte kokos, gehakte nootjes of eetbare glitter overheen voor een feestelijk effect.
Bewaartip
Deze chocolade aardbeien kun je het beste meteen opeten, maar als je wat overhoudt (moeilijk te geloven, toch?), kun je ze tot 24 uur in de koelkast bewaren. Leg ze op een bakpapiertje in een luchtdichte vershouddoos, zodat ze niet ‘zweten’ en de chocolade mooi hard blijft.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in