Wafels met aardbeien
Van wafels met aardbeien wordt iedereen blij – we zouden ze als snack, toetje en zelfs als lunch kunnen eten. Maar ze zijn extra feestelijk als je ze serveert als ontbijt op bed voor Moederdag! Deze wafels zijn makkelijk te maken en zien er prachtig uit. Je hebt alleen een wafelijzer, wat beslag, verse aardbeien en slagroom nodig. Je kunt ook nog wat poedersuiker, ahornsiroop of honing toevoegen voor extra zoetigheid.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr roomboter
- 60 ml volle melk
- 1 ei (middelgroot)
- 100 gr suikerklontjes
- 40 gr witte basterdsuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 0,5 tl zout
- bakspray of zonnebloemolie (om het wafelijzer in te vetten)
Lekker met
- aardbeien (of ander rood fruit)
- slagroom
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de boter met basterdsuiker en het zout tot een glad mengsel. Meng het ei en de melk erdoor.
Zeef het bakmeel boven een kom en voeg het beetje bij beetje aan het botermengsel toe. Hak de suikerklontjes grof en kneed ze door het deeg.
Vorm 8 balletjes van het deeg en leg ze op een bord.
Zet het wafelijzer aan en laat heet worden. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Bak de wafel in ongeveer 4 minuten goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het wafelijzer eventueel tussendoor in met wat bakspray of zonnebloemolie.
Leg de wafels op een bordje. Serveer met het fruit en slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in