aardbeien-limoensorbet

Aardbeiensorbet met limoen

Zo blij als een kind, ben ik met mijn nieuwe ijsmachine van Magimix. Het gaf mij hetzelfde gevoel als vroeger, toen ik speelgoed kreeg voor mijn verjaardag, je ropt de verpakking er af en gaat er direct mee aan de slag. Als eerste maakte ik een frozen yoghurt, die ik de volgende keer echt van volle yoghurt ga maken maar daarna was ik nog niet uitgespeeld. Ik wilde een limoensorbet maken, maar had nog maar 2 limoenen in de koelkast liggen, dus dat feest ging niet door. Het werd een aardbeiensorbet met een vleugje limoen.

Zoals jullie van mij gewend zijn, is mijn koelkast altijd goed gevuld en vond ik nog een halve kilo aardbeien. Dan maar combineren met elkaar en weet je, dat was hartstikke lekker. Het maken van sorbetijs is een fluitje van een cent, je pureert het fruit in een kom en maakt tegelijk een suikerstroop in een pannetje en dat meng je doorelkaar. Ik heb het eerst een nachtje laten koelen in de koelkast, zodat het ijs nog sneller klaar is. Nou is mijn Magimix een killer van een ijsmachine en was dit ijsje binnen 40 minuten gedraaid. Maar met een gewone ijsmachine, kan het ook en zelfs met de hand. Dat laatste vergt alleen iets meer tijd, zodra je de sorbet in de vriezer hebt gezet, moet je hem ieder uur even mixen, zodat er geen ijskristallen ontstaan. Zie het als een slow-ice, alle goede dingen komen langzaam, tenzij je net zo’n gelukkig kind bent als ik.

limoensorbet

Ingrediënten voor 1 liter ijs
500 gr aardbeien
250 ml water
125 gr suiker
2 limoenen

Zo maak je het
Breng de suiker met het water in een pannetje aan de kook.

De suikerstroop is klaar als alle suiker opgelost is.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer.

Pers de limoenen uit en voeg het sap bij de gepureerde aardbeien.

Voeg de suikerstroop bij het mengsel en meng het doorelkaar.

sorbetijs maken

Laat het aarbeienmengsel minimaal een uur, maar het liefst een nachtje koelen in de koelkast.

zelf ijs maken limoensorbet aardbeien-limoensorbet

Zet je ijsmachine aan en voeg het mengsel toe. Draai er in 40 minuten een zachte aardbeiensorbet van.

De aardbeiensorbet is klaar als je er bollen van kunt maken.

aardbeien-limoensorbet

Blijft het ijs te zacht, giet het dan in een plastic bakje en zet het in de vriezer. Zodat het daar verder kan uitharden.

Haal de aardbeiensorbet een kwartier voor serveren uit de vriezer.

aardbeien-limoensorbet

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in