
Aardbeien kwarktaart
We hebben allemaal wel eens de bekende kwarktaart uit een pakje gegeten toch? Maar zelf kwarktaart maken zonder pakje is dus echt heel makkelijk. Er komt geen oven aan te pas. Net zo makkelijk als een pakje open trekken en mixen met water. Echt waar! En het is gewoon duizend keer lekkerder. Deze kwarktaart met aardbeien is is lekker licht. Ik gebruik geen slagroom en hij is enkel gezoet met aardbeien en een beetje agave. De bodem bestaat uit cashewnoten en dadels. Heel lekker. Gebruik alleen aardbeien uit het seizoen, dan zijn ze extra zoet en daar wordt dit taartje extra lekker van. PS deze versie met citroen is ook echt heel lekker.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 500 gr kwark
- 200 gr roomkaas
- 20 gr gelatine
- 2 el agavesiroop (of suiker)
- 500 gr aardbeien (+ extra om te garneren)
- 125 gr cashewnoten
- 150 gr dadels
Materialen
- Springvorm 20 cm
Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water.
Verwijder de pitten van de dadels en maal ze samen met de cashewnoten in een keukenmachine tot een grove massa. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen goed in met een bakspray. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk dit iets aan met een lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.
Pureer de aardbeien glad met een staafmixer. Verwarm de puree kort in een steelpannetje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng dit snel met een garde totdat alle gelatine opgelost is. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de roomkaas en de agavesiroop los met een spatel. Het moet zalvig worden. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel agave toe. Spatel de kwark er doorheen. Spatel tot slot afgekoelde aardbeienpuree er ook doorheen. In plaats van agavesiroop kan je ook suiker gebruiken.
Giet de vulling op de taartbodem. Laat de aardbeien kwarktaart minimaal 4 uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast. Garneer de kwarktaart met verse aardbeien.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan