
Zomersalade met aardbeien en burrata
Stel je eens voor: een zonovergoten zomerdag, een picknickkleed in het gras en deze verrukkelijke zomersalade met aardbeien en burrata voor je. Deze salade is een ode aan de zomer! De kleuren van dit gerecht zijn een feest voor het oog: het dieprode van de aardbeien en cherrytomaten, het heldere groen van basilicum en de romige witte bollen burrata bovenop. Met een eenvoudige dressing van limoensap, honing en olijfolie komen die ingrediënten volledig tot zijn recht. De finishing touch? Knapperig pistachenoten: heerlijk! Serveer deze zomer salade met knapperig geroosterd brood en serveer als lichte lunch, een smaakvol voorgerecht of een bijgerecht bij een zomerse barbecue.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr aardbeien
- 300 gr cherrytomaten
- 200 gr trostomaten
- 1 kleine rode ui
- 4 kleine bollen burrata
- 1 limoen (alleen het sap)
- 1 el honing
- 15 gr verse basilicum
- 30 gr pistachenoten
- peper en zout
- 4 el olijfolie
Lekker met
- Toast
Zo maak je het
Was de aardbeien, ontkroon ze en halveer ze. Was de cherrytomaten en halveer ze. Was de trostomaten en snijd in parten. Snijd de rode ui in hele dunne ringen. Doe dit in een kom.
Pers de limoen uit, voeg een lepel honing toe, 5 el olijfolie en peper en zout. Meng door elkaar.
Voeg dit bij de salade en meng.
Verdeel de burrata over de zomersalade. Garneer met blaadjes basilicum en gehakte pistachenoten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan