Spannende Valentijns cocktail

Spannende Valentijns cocktail

Eén keer heb ik een bos rozen gekregen, waarvan ik de afzender niet wist. Mij kennende, mijn bijnaam is mevrouw speuring, had ik vrij snel de gulle gever getraceerd. En dat was helaas niet mijn destijdse crush waarvan ik stiekem hoopte dat het afkomstig was.  Valentijnsdag, het is bijna zover. En hoewel ik hier zelf vrij weinig mee doe, vind ik het toch leuk een om een valentijns cocktail met jullie te delen. Een hele spannende zelfs..

De basis is een gin tonic. Ik heb gekozen voor Hendrick’s Gin want deze bevat al een hint van rozen. Daaraan heb ik een drupje rozenwater toegevoegd en dat geeft een heel bijzonder en een tikkeltje mysterieus smaakje aan de cocktail. Een smaak die moeilijk te omschrijven valt. En dat maakt het zo spannend. Wees alleen niet te royaal met de rozenwater, want dan lijkt het of je een fles eau de parfum naar binnenwerkt. Geen mens die daar blij van wordt. En zeker je geliefde niet! Om hem wat zoeter te maken voegde ik frambozensiroop toe en gebruikte ik mijn lievelings vlierbloesem tonic van Fevertree. Die kun je o.a. bij Gall en Gall kopen.

Mijn fijnproever heeft hem in ieder geval goedgekeurd. En je weet het he, de liefde van de man gaat door de maag. Ik ben niet voor niets al bijna 8 jaar samen met Maurits.

valentijns cocktail

Ingrediënten voor 2 cocktails
2 x 30 ml Hendrick’s Gin
2 x 100 ml tonic (Fevertree elderflower is mijn favo)
2 drupjes rozenwater
Frambozensiroop
6 bevroren framboosjes
IJsklontjes

Zo maak je het
Neem 2 glazen. Schenk in ieder glas een scheutje frambozensiroop. Dit geeft ook een mooi roze kleurtje aan de gin tonic.

Giet daarop de gin en een drupje rozenwater. Wees zuinig met de rozenwater, een drupje is echt voldoende.

Vul het glas aan met de vlierbloesemtonic.

Stop er wat bevroren framboosjes en ijsklontjes in en je cocktail is klaar om gedronken te worden.

Steek er tot slot nog een gezellig rietje in.

Met liefde gemaakt…

valentijns cocktail  2

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cocktail recepten Valentijn Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in