Tiramisu mocktail

Tiramisu mocktail

Fan van een espresso martini, maar drink je (even) geen alcohol? Trakteer jezelf dan op deze onweerstaanbare tiramisu mocktail. Deze heeft alle heerlijkheid van het klassieke Italiaanse dessert, maar dan verpakt in een romig drankje! Het is een mix van L’OR espresso, amaretti (alcoholvrije amaretto, te koop bij slijters of online) en tonic. En uiteraard lange vingers en slagroom, want die mogen natuurlijk niet ontbreken voor de ultieme tiramisu-smaak.

Met een pittige koffie-kick

Wij gebruiken in deze mocktail espresso gezet van L’OR Fortissimo koffiebonen. Dit is een mix van Arabica en Robusta koffiebonen, en is daardoor lekker krachtig. Ideaal om een pittige koffie-kick aan dit drankje te geven! Of je nu een speciale gelegenheid viert of jezelf gewoon wil trakteren op een bijzonder drankje, deze tiramisu mocktail is altijd een schot in de roos. Cheers!

Tiramisu mocktail
Tiramisu mocktail

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

Materiaal

  • cocktailshaker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de helft van de lange vingers fijn in een keukenmachine. Verdeel de fijngehakte lange vingers over een bord, schenk een laagje water in een tweede bord. Maak de rand van de cocktailglazen vochtig door ze in het water te dippen, druk de glazen daarna voorzichtig in de fijngehakte lange vingers. Laat het randje opdrogen terwijl je de mocktail maakt. 

  2. Zet de espresso, afkoelen is niet nodig, warme espresso zorgt zelfs voor een beter schuimlaagje. Doe de ijsklontjes samen met de slagroom, tonic, espresso en ameretti in een shaker. Schud de shaker goed hard heen en weer en verdeel de mocktail over de cocktailglazen. Versier met een lange vinger.

    Tip: je krijgt de beste schuimlaag door niet te veel ingrediënten tegelijkertijd in de shaker te doen, zo hebben de ijsklontjes de ruimte en kan er een mooi schuim ontstaan. Maak je 4 cocktails? Deel de ingrediënten door de helft en maak eerst 2 mocktails en daarna met de andere helft van de ingrediënten de andere twee mocktails. 

Tiramisu mocktail
Tiramisu mocktail

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in