Kir royal

Kir Royal

Door de serie Emily in Paris ook helemaal in de Franse stemming gekomen? Of wil je gewoon eens wat anders serveren als aperitief op je volgende dineetje? Maar dan deze Kir Royal is een klassiek Frans drankje dat je maakt met champagne en crème de cassis – een zoete zwarte bessenlikeur. Deze cocktail is al decennialang populair in Frankrijk en is een variant op de gewone Kir, die je maakt van witte wijn (traditioneel een Aligoté uit de Bourgogne) met een scheutje crème de cassis. Maar gebruik je een mousserende wijn (zoals champagne of een crémant de Bourgogne) in plaats van witte wijn, dan ontstaat er een… Kir Royal! De combinatie van deze twee drankjes zorgt voor een elegante en verfijnde cocktail die in een mum van tijd te maken is. Koninklijk lekker, dus!

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 20 ml crème de cassis
  • 120 ml champagne (of andere mousserende wijn)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schenk 20 ml crème de cassis in een glas. Vul aan met 120 ml champagne. Garneer met wat rode besjes of frambozen. ⁠

Kir royal
Kir royal maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.