Kir Royal
Door de serie Emily in Paris ook helemaal in de Franse stemming gekomen? Of wil je gewoon eens wat anders serveren als aperitief op je volgende dineetje? Maar dan deze Kir Royal is een klassiek Frans drankje dat je maakt met champagne en crème de cassis – een zoete zwarte bessenlikeur. Deze cocktail is al decennialang populair in Frankrijk en is een variant op de gewone Kir, die je maakt van witte wijn (traditioneel een Aligoté uit de Bourgogne) met een scheutje crème de cassis. Maar gebruik je een mousserende wijn (zoals champagne of een crémant de Bourgogne) in plaats van witte wijn, dan ontstaat er een… Kir Royal! De combinatie van deze twee drankjes zorgt voor een elegante en verfijnde cocktail die in een mum van tijd te maken is. Koninklijk lekker, dus!
Ingrediënten voor 1 glas:
- 20 ml crème de cassis
- 120 ml champagne (of andere mousserende wijn)
Zo maak je het
Schenk 20 ml crème de cassis in een glas. Vul aan met 120 ml champagne. Garneer met wat rode besjes of frambozen.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.