Kir Royal
Door de serie Emily in Paris ook helemaal in de Franse stemming gekomen? Of wil je gewoon eens wat anders serveren als aperitief op je volgende dineetje? Maar dan deze Kir Royal is een klassiek Frans drankje dat je maakt met champagne en crème de cassis – een zoete zwarte bessenlikeur. Deze cocktail is al decennialang populair in Frankrijk en is een variant op de gewone Kir, die je maakt van witte wijn (traditioneel een Aligoté uit de Bourgogne) met een scheutje crème de cassis. Maar gebruik je een mousserende wijn (zoals champagne of een crémant de Bourgogne) in plaats van witte wijn, dan ontstaat er een… Kir Royal! De combinatie van deze twee drankjes zorgt voor een elegante en verfijnde cocktail die in een mum van tijd te maken is. Koninklijk lekker, dus!
Ingrediënten voor 1 glas:
- 20 ml crème de cassis
- 120 ml champagne (of andere mousserende wijn)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schenk 20 ml crème de cassis in een glas. Vul aan met 120 ml champagne. Garneer met wat rode besjes of frambozen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in