Aqua de Valencia

Agua de Valencia

Agua de Valencia is een sprankelende cocktail uit – je raadt het al – Valencia! Deze zonnige Spaanse stad staat bekend om haar sinaasappels, en het is dan ook niet gek dat juist hier deze cocktail werd bedacht.

Agua de Valencia cocktail: hier komt -ie vandaan

Het drankje ontstond in de jaren ’50 in Café Madrid de Valencia, waar een groep vaste gasten vroeg om een alternatief voor hun standaard cava. De eigenaar mixte cava met sinaasappelsap, een scheut gin en wodka, en voilà: Agua de Valencia was geboren. Inmiddels is het een klassieker die je op elk terras in de regio kunt bestellen.

Aqua de Valencia
Aqua de Valencia

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 500 ml sinaasappelsap
  • 500 ml cava
  • 50 ml gin
  • 50 ml wodka
  • IJsblokjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schenk de verse jus d’orange in de glazen. Verdeel vervolgen de cava, gin en wodka over de glazen. Even roeren.

    Serveer de Agua de Valencia met ijs.

    Tip: maak je ijsklontjes extra leuk door wat schijfjes sinaasappel mee te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Variatietips

1. Mocktail-versie:
Laat de alcohol weg en gebruik alleen verse sinaasappelsap met bruiswater of alcoholvrije bubbels. Voeg eventueel een drupje oranjebloesemwater toe voor extra smaak.

2. Met bloedsinaasappel:
Vervang (een deel van) het sinaasappelsap door sap van bloedsinaasappels. Geeft een prachtige kleur en een iets intensere, friszure smaak.

3. Extra feestelijk:
Voeg een klein scheutje sinaasappellikeur toe, zoals Grand Marnier of Cointreau, voor een diepere sinaasappelsmaak.

4. Bevroren variant:
Blend alle ingrediënten met flink wat ijs tot een soort slushie. Megalekker op warme dagen!

5. Kruiden twist:
Voeg een paar takjes verse munt toe in het glas of kneus wat basilicum.

6. Met tonic:
Vervang een deel van de cava door tonic voor een licht bittere, verfrissende touch.

7. Met gember:
Rasp een klein beetje verse gember in het sap voor een pittig randje. Combineert verrassend goed met de sinaasappel!

Zin in tapas erbij? Denk dan aan olijven, manchego of wat geroosterde amandelen. Perfecte match!

Aqua de Valencia
Aqua de Valencia

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in