Wat is mimosa

Mimosa

Een mimosa is wat ons betreft de perfecte cocktail voor een luxe brunch of een feestelijk ontbijt. Deze verfrissende mix van verse jus d’orange en prosecco maakt namelijk elk feestje meteen een stuk eleganter! Het is niet voor niets dat je deze cocktail vaak ziet op de menu’s van de chicste brunchplekken in steden als New York en Londen, en dat hij regelmatig verschijnt in films en tv-series, zoals Gossip Girl.

De geschiedenis van de mimosa

De oorsprong van de mimosa gaat terug naar de jaren 1920. Het drankje zou bedacht zijn door Frank Meier, een bartender in het luxe Ritz Hotel in Parijs. De cocktail werd vernoemd naar de felgele bloemen van de mimosa-plant, die bloeit in de lente en dezelfde zonnige kleur heeft als de cocktail.

Het maken van een perfecte mimosa is supermakkelijk, maar gebruik daarom wel de beste ingrediënten. Je kunt gewoon Prosecco en jus d’orange mixen, maar nog leuker is het om van verse jus d’orange ijsblokjes te maken. Dit ziet er niet alleen superleuk uit, maar zorgt er ook voor dat je drankje niet verwatert. Het is extra leuk om deze ijsblokjes in een ronde vorm te maken, wat zorgt voor een mooie presentatie in je glas.

Als de ijsblokjes klaar zijn, doe je er één in een mooie coupe of champagneglas. Giet vervolgens de prosecco erover en garneer met een partje sinaasappel. Proost!

Mimosa
Mimosa

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 60 ml verse jus d'orange
  • 60 ml Prosecco
  • Sinaasappel ter garnering

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak ijsblokjes van de jus d’orange. Dit kan in een gewone ijsblokjesvorm, maar is ook leuk om in een de vorm van een bal te maken.

  2. Doe de ijsbal in een mooie coupe en giet er Prosecco op. Garneer elke mimosa met een partje sinaasappel.

Wat is mimosa
Mimosa maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in