
Negroni: klassieke Italiaanse cocktail
De negroni is een echte klassieke Italiaanse cocktail met een bitterzoete smaak. Een smaaksensatie waar ze in Italië gek op zijn! Je maakt de cocktail met campari, gin en rode vermout. Het originele recept heeft een sinaasappelschilletje op het glas. Wij vulden het glas met wat extra citrussmaken, met een paar parten sinaasappel en citroen in de glazen.
Extra fancy Negroni maken?
Tip: je kunt de cocktail nog iets specialer (en net iets minder bitter) maken door een siroopje te maken van ahornsiroop en honing. Kook daarvoor honing en ahornsiroop met een paar eetlepels water in een steelpannetje tot het helemaal vloeibaar is geworden. Voeg wat sinaasappelsap toe en kook in tot een siroop. Schenk de siroop in de glazen en volg daarna het onderstaande recept.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 cocktails
- 120 ml gin
- 16-20 ijsklontjes
- 120 ml campari
- 120 ml rode vermout
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Zo maak je het
Borstel de sinaasappel en citroen goed schoon. Snijd ze in parten of plakken.
Schenk in elk glas 30 milliliter van de gin, 30 milliliter van de rode vermout en 30 milliliter campari en roer rustig door elkaar.
Verdeel de ijsklontjes over de glazen. Zet tot slot de plakken sinaasappel en citroen tussen de ijsklontjes. Enjoy je Negroni cocktail!


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan