Negroni: klassieke Italiaanse cocktail
De negroni is een echte klassieke Italiaanse cocktail met een bitterzoete smaak. Een smaaksensatie waar ze in Italië gek op zijn! Je maakt de cocktail met campari, gin en rode vermout. Het originele recept heeft een sinaasappelschilletje op het glas. Wij vulden het glas met wat extra citrussmaken, met een paar parten sinaasappel en citroen in de glazen.
Extra fancy Negroni maken?
Tip: je kunt de cocktail nog iets specialer (en net iets minder bitter) maken door een siroopje te maken van ahornsiroop en honing. Kook daarvoor honing en ahornsiroop met een paar eetlepels water in een steelpannetje tot het helemaal vloeibaar is geworden. Voeg wat sinaasappelsap toe en kook in tot een siroop. Schenk de siroop in de glazen en volg daarna het onderstaande recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 cocktails
- 120 ml gin
- 16-20 ijsklontjes
- 120 ml campari
- 120 ml rode vermout
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Borstel de sinaasappel en citroen goed schoon. Snijd ze in parten of plakken.
Schenk in elk glas 30 milliliter van de gin, 30 milliliter van de rode vermout en 30 milliliter campari en roer rustig door elkaar.
Verdeel de ijsklontjes over de glazen. Zet tot slot de plakken sinaasappel en citroen tussen de ijsklontjes. Enjoy je Negroni cocktail!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in