Cocktail O' Clock Strawberry Daiquiri

Cocktail O’ Clock Strawberry Daiquiri

De strawberry daiquiri is de favo cocktail van Annika. Zelf had ik deze nog nooit geproefd, dus de hoogste tijd om hem zelf te maken. Je maakt deze cocktail frozen, dat wil zeggen dat je een flinke hand ijs toevoegt. Ideaal voor een bloedhete dag. En nu extra lekker omdat de aardbeien in het seizoen zijn.

strawberry daiquiri maken

De aardbeiencocktail bestaat uit witte rum (ik had nu Havana Club), aardbeien, limoen en suikerwater, siroop dus. Het suikerwater maak je door 1 deel water met 2 delen suiker te mengen. Je kunt dit verhitten dan smelt de suiker meteen, of gewoon even roeren totdat de suiker is opgelost. Je kunt ook een aardbeiensiroop gebruiken, zoals ik ook gedaan heb.

Ik ben zelf geen enorme drinker, eigenlijk drink ik bijna nooit alcohol. Behalve af en toe een cocktail, of een likeurtje door de koffie. En dan ook maar eentje. Maar ik moet natuurlijk wel weten wat ik jullie voorschotel, dus ik heb geproefd en ik kan je alvast verklappen dat hij is goedgekeurd. Ik vind deze cocktail echt superlekker. Lekker fris door de aardbeien en de limoen.

strawberry daiquiri maken

Ingrediënten voor 1 cocktail
30 ml rum
Sap van een halve limoen
1 el (aardbeien)siroop
6 aardbeien
Flinke hand ijsklontjes

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Doe alle ingredienten in een blender en blend er een gladde massa van. Let er wel op dat je blender ijs kan crushen, want anders kan je blender hierdoor kapot gaan. Mijn Magimix blender heeft hier geen moeite mee.

strawberry daiquiri maken

Serveer de strawberry daiquiri in een mooi glas, eventueel met een aardbeitje op het randje.

strawberry daiquiri maken
strawberry daiquiri maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cocktail recepten Aardbei Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in