Menu
strawberry-daiquiri-maken5.jpg

Cocktail O’ Clock Strawberry Daiquiri

De strawberry daiquiri is de favo cocktail van Annika. Zelf had ik deze nog nooit geproefd, dus de hoogste tijd om hem zelf te maken. Je maakt deze cocktail frozen, dat wil zeggen dat je een flinke hand ijs toevoegt. Ideaal voor een bloedhete dag. En nu extra lekker omdat de aardbeien in het seizoen zijn.

strawberry daiquiri maken

De aardbeiencocktail bestaat uit witte rum (ik had nu Havana Club), aardbeien, limoen en suikerwater, siroop dus. Het suikerwater maak je door 1 deel water met 2 delen suiker te mengen. Je kunt dit verhitten dan smelt de suiker meteen, of gewoon even roeren totdat de suiker is opgelost. Je kunt ook een aardbeiensiroop gebruiken, zoals ik ook gedaan heb.

Ik ben zelf geen enorme drinker, eigenlijk drink ik bijna nooit alcohol. Behalve af en toe een cocktail, of een likeurtje door de koffie. En dan ook maar eentje. Maar ik moet natuurlijk wel weten wat ik jullie voorschotel, dus ik heb geproefd en ik kan je alvast verklappen dat hij is goedgekeurd. Ik vind deze cocktail echt superlekker. Lekker fris door de aardbeien en de limoen.

strawberry daiquiri maken

Ingrediënten voor 1 cocktail
30 ml rum
Sap van een halve limoen
1 el (aardbeien)siroop
6 aardbeien
Flinke hand ijsklontjes

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Doe alle ingredienten in een blender en blend er een gladde massa van. Let er wel op dat je blender ijs kan crushen, want anders kan je blender hierdoor kapot gaan. Mijn Magimix blender heeft hier geen moeite mee.

strawberry daiquiri maken

Serveer de strawberry daiquiri in een mooi glas, eventueel met een aardbeitje op het randje.

strawberry daiquiri maken
strawberry daiquiri maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan