Menu
Photo-08-07-14-21-02-29-710x380.jpg

Cocktail O’clock: Balón 43

De laatste tijd, gedraag ik mij een als heuse cocktailshaker, al ben ik meer van de “stir” dan “shake” methode. In Spanje is het terrasdrankje van deze zomer een Balón 43, een cocktail op basis van Licor 43, een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten. Ik vind het een mysterieus drankje, dat komt waarschijnlijk door die secret ingredients. Ik ben benieuwd wat erin zit, in ieder geval proef ik vanille en sinaasappel. Het doet mij haast een beetje denken aan een split, je weet wel zo’n ijsje met sinaasappel en vanille-ijs.

De Balón 43 is lekker zoet en fris tegelijk, een ideaal drankje voor op het terras. Het schijnt dat Licor 43 ook lekker is met melk, al lijkt het dan helemaal op een ijsje. De komende periode zal ik nog meer lekkere cocktailrecepten met jullie delen. Dus hou de site goed in de gaten als je een gezellige zomer wilt.

licor 43

Ingrediënten voor 1 Balón 43
35 ml Licor 43
100 ml Spa rood
Sap van een halve citroen
1 schijfje citroen
2 partjes sinaasappel
IJsklontjes

Zo maak je het
Vul je ballon glas met ijs.

Schenk de Licor 43 op het ijs.

Pers een halve citroen uit boven de cocktail.

Vul de cocktail aan met bruisend water.

Roer het even doorelkaar.

Garneer de Balón cocktail met de citroen en sinaasappel.

balon 43

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan