Balón 43

Balón 43

De laatste tijd, gedragen wij ons als heuse cocktailshakers, al zijn we meer van de ‘stir’ dan ‘shake’ methode. Zo ook voor dit Balón 43 recept. In Spanje is het terrasdrankje van de zomer namelijk een Balón 43, een cocktail op basis van Licor 43, een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten. Wij vinden het een mysterieus drankje, dat komt waarschijnlijk door die secret ingredients van de likeur. We zijn benieuwd wat erin zit, in ieder geval proeven we vanille en sinaasappel.

Licor 43 cocktail

De Balón 43 cocktail is lekker zoet en fris tegelijk, een ideaal drankje voor op het terras. Het schijnt dat Licor 43 ook lekker is met melk, al lijkt het dan helemaal op een ijsje. Ga jij deze Licor 43 cocktail maken? Zelf nog meer lekkere drankjes maken? Bekijk dan hier al onze recepten.

Balón 43
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 200 ml spa rood
  • 70 ml Licor 43
  • Sap van één citroen
  • 4 partjes sinaasappel
  • 2 schijfjes citroen
  • IJsklontjes

Zo maak je het

  1. Vul de glazen met ijsklontjes.

  2. Schenk de Licor 43 op het ijs.

  3. Verdeel het citroensap over de glazen.

  4. Vul de Likeur 43 cocktail aan met de spa rood.

  5. Roer het even door elkaar.

  6. Garneer de Balón 43 met de schijfjes citrus.

Balón 43

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (38 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten Tapas recepten Spaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Koningsdag Vegan recepten Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in