Margarita cocktail
De Margarita, een lekker frisse en iconische cocktail, is een van de meest geliefde drankjes ter wereld. Deze klassieker, gemaakt van tequila, vers limoensap en triple sec, staat bekend om zijn perfecte mix tussen zoet, zuur en een vleugje zout. Wat ons betreft de ultieme cocktail bij een Mexicaans etentje!
De oorsprong van de Margarita cocktail
De oorsprong van de Margarita is gehuld in mysterie, maar de meeste verhalen wijzen naar de jaren 1930 of 1940 in Mexico. Een populaire theorie is dat de cocktail werd gecreëerd door een Mexicaanse bartender voor een beroemde Amerikaanse socialite, Margarita Sames. Andere verhalen zeggen juist dat het een variatie was op de populaire Daisy-cocktail, waarbij tequila in plaats van brandewijn werd gebruikt. Welk verhaal ook klopt: de Margarita is een bekende en populaire cocktail geworden.
Het maken van de perfecte Margarita begint met het vers persen van limoenen. De combi van tequila en triple sec geeft de cocktail zijn lekkere kick, terwijl een randje van grof zeezout en chilipoeder zorgt voor een spicy twist. Geen moeilijke cocktail om te maken, maar zorg wel dat je een goede cocktailshaker in huis hebt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 ml tequila
- 100 ml limoensap, vers (ca 4 limoenen, 1 extra limoen voor garneren)
- 60 ml triple sec
- 1 tl grof zeezout
- 1 tl suiker
- 1 snufje chilipoeder
- ijsblokjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de rand van een cocktailglas nat met wat water. Je kunt het glas in een bord met water dippen of de rand met je vinger nat maken. Meng zout, limoenrasp (van 2 limoenen: bewaar de limoenen om het sap uit te persen) en chilipoeder door elkaar. Strooi uit op een plat bord en dip de glazen er in. Laat het randje op de glazen in een paar minuten opdrogen.
Vul een shaker met ijsblokjes. Voeg de tequila, vers limoensap, triple sec toe aan de shaker. Schud de shaker krachtig heen en weer, voor ongeveer 15 seconden. Zeef de inhoud van de shaker en schenk in de glazen. Garneer eventueel met een schijfje of partje limoen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in