Margarita cocktail

Margarita cocktail

De Margarita, een lekker frisse en iconische cocktail, is een van de meest geliefde drankjes ter wereld. Deze klassieker, gemaakt van tequila, vers limoensap en triple sec, staat bekend om zijn perfecte mix tussen zoet, zuur en een vleugje zout. Wat ons betreft de ultieme cocktail bij een Mexicaans etentje!

De oorsprong van de Margarita cocktail

De oorsprong van de Margarita is gehuld in mysterie, maar de meeste verhalen wijzen naar de jaren 1930 of 1940 in Mexico. Een populaire theorie is dat de cocktail werd gecreëerd door een Mexicaanse bartender voor een beroemde Amerikaanse socialite, Margarita Sames. Andere verhalen zeggen juist dat het een variatie was op de populaire Daisy-cocktail, waarbij tequila in plaats van brandewijn werd gebruikt. Welk verhaal ook klopt: de Margarita is een bekende en populaire cocktail geworden.

Het maken van de perfecte Margarita begint met het vers persen van limoenen. De combi van tequila en triple sec geeft de cocktail zijn lekkere kick, terwijl een randje van grof zeezout en chilipoeder zorgt voor een spicy twist. Geen moeilijke cocktail om te maken, maar zorg wel dat je een goede cocktailshaker in huis hebt.

Margarita cocktail
Margarita cocktail
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 ml tequila
  • 100 ml limoensap, vers (ca 4 limoenen, 1 extra limoen voor garneren)
  • 60 ml triple sec
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl suiker
  • 1 snufje chilipoeder
  • ijsblokjes

Zo maak je het

  1. Maak de rand van een cocktailglas nat met wat water. Je kunt het glas in een bord met water dippen of de rand met je vinger nat maken. Meng zout, limoenrasp (van 2 limoenen: bewaar de limoenen om het sap uit te persen) en chilipoeder door elkaar. Strooi uit op een plat bord en dip de glazen er in. Laat het randje op de glazen in een paar minuten opdrogen.

  2. Vul een shaker met ijsblokjes. Voeg de tequila, vers limoensap, triple sec toe aan de shaker. Schud de shaker krachtig heen en weer, voor ongeveer 15 seconden. Zeef de inhoud van de shaker en schenk in de glazen. Garneer eventueel met een schijfje of partje limoen.

Margarita cocktail
Margarita recept

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cocktail recepten Mexicaanse recepten Oud en nieuw Verjaardag Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in