Irish coffee

Irish coffee

Irish coffee: de koning onder de koffiecocktails! Geboren in het regenachtige Ierland (waar ze wel wat warms konden gebruiken), en nu een wereldwijde favoriet. Het gerucht gaat dat een chef in een Ierse luchthaven dit drankje bedacht om koude, vermoeide reizigers op te vrolijken. Dat snappen we wel.

Fun fact: In Ierland wordt het vaak ‘Caife Gaelach’ genoemd. Maar als je dat hier bestelt, kijkt de ober je waarschijnlijk vreemd aan… dus laten we het maar gewoon bij Irish coffee houden.

Deze Irish coffee is perfect na een winterse wandeling, heerlijk als ‘dessert-koffie’ na het eten, ideaal als verwenmomentje op een regenachtige zondag en superlekker bij een warm vuurtje (binnen óf buiten!). Zoals de Ieren zeggen: “May your coffee be strong and your whiskey be Irish!”.

De perfecte Irish coffee maken

  • Gebruik een mooi glas om de Irish coffee in te serveren, bijvoorbeeld deze thermoglazen met handvat, die je drankje ook nog eens beter warm houden.
  • De slagroom moet lobbig zijn (niet stijf!), zodat-ie mooi op je koffie drijft
  • Gebruik die lepeltruc voor de slagroom – het lijkt even een gedoe, maar het resultaat is zó mooi
  • Geen donkerbruine basterdsuiker? Gewone bruine suiker kan natuurlijk ook, maar de karameltoets van basterdsuiker maakt ‘m nét even wat specialer
Irish coffee
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 glas

  • 110 ml sterke koffie
  • 0,5 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 30 ml Irish whiskey
  • 50 ml slagroom
  • Cacao om te garneren
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de slagroom lobbig met een garde.

  2. Verwarm een hoog glas door er kokendheet water in te gieten. Gooi het water weg. Doe de Irish whiskey met de donkerbruine basterdsuiker in het warme glas en meng door elkaar.

  3. Giet de hete koffie erop. Houd een lepel met de bolle kant naar boven, boven het glas en laat de slagroom hierover heen lopen.

  4. Garneer de koffie met cacao.

Irish coffee

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.