Barraquito

Barraquito: Spaanse koffiecocktail

Zin in koffie, maar ook in wat sterkers – en heb je de Espresso Martini al uitgespeeld? Maak kennis met de Barraquito: een traditionele Spaanse koffiecocktail die is ontstaan op het eiland Tenerife. Het is een unieke mix van espresso, Licor 43, melk én gecondenseerde melk, met een vleugje kaneel. De Barraquito is niet voor niets een populair drankje op Tenerife – je komt er direct van in een feestelijke (vakantie)vibe. Olé!

Op zoek naar andere cocktail recepten? Klik dan hier.

Barraquito
Barraquito
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 cocktails

  • 240 ml espresso
  • 400 ml volle melk (of barista havermelk)
  • 160 ml gecondenseerde melk
  • 200 ml Licor 43
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 limoenen

Materiaal

  • melkopschuimer

Zo maak je het

  1. Zet de espresso en schuim de melk op in een melkopschuimer. Schep in elk glas 40 milliliter gecondenseerde melk. Schenk voorzichtig de Licor 43 in de glazen (40 milliliter per glas). Schep in elk glas een dun laagje melkschuim. Schenk de espresso over de bolle kant van een lepel in de glazen, zo krijg je de laagjes en top af met nog meer opgeklopte melkschuim. Versier met kaneelpoeder en een limoenschijfje.

  2. Tip: om mooie laagjes te krijgen gebruik je bij het derde laagje (na de Licor 43) wat melkschuim. Dit houd de espresso tegen en vormt een laagje bovenop de likeur. Gebruik voor een vegan variant bijvoorbeeld havermelk, het liefst barista haverdrink – die schuimt het mooiste op.

Barraquito
Barraquito

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (40 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cocktail recepten Spaanse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in