
Barraquito: Spaanse koffiecocktail
Zin in koffie, maar ook in wat sterkers – en heb je de Espresso Martini al uitgespeeld? Maak kennis met de Barraquito: een traditionele Spaanse koffiecocktail die is ontstaan op het eiland Tenerife. Het is een unieke mix van espresso, Licor 43, melk én gecondenseerde melk, met een vleugje kaneel. De Barraquito is niet voor niets een populair drankje op Tenerife – je komt er direct van in een feestelijke (vakantie)vibe. Olé!
Op zoek naar andere cocktail recepten? Klik dan hier.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 cocktails
- 240 ml espresso
- 400 ml volle melk (of barista havermelk)
- 160 ml gecondenseerde melk
- 200 ml Licor 43
- 1 el kaneelpoeder
- 2 limoenen
Materiaal
- melkopschuimer
Zo maak je het
Zet de espresso en schuim de melk op in een melkopschuimer. Schep in elk glas 40 milliliter gecondenseerde melk. Schenk voorzichtig de Licor 43 in de glazen (40 milliliter per glas). Schep in elk glas een dun laagje melkschuim. Schenk de espresso over de bolle kant van een lepel in de glazen, zo krijg je de laagjes en top af met nog meer opgeklopte melkschuim. Versier met kaneelpoeder en een limoenschijfje.
Tip: om mooie laagjes te krijgen gebruik je bij het derde laagje (na de Licor 43) wat melkschuim. Dit houd de espresso tegen en vormt een laagje bovenop de likeur. Gebruik voor een vegan variant bijvoorbeeld havermelk, het liefst barista haverdrink – die schuimt het mooiste op.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan