Advocaat maken

Zelf advocaat maken

Zelf advocaat maken is makkelijker dan je denkt: het is eigenlijk een klusje van niets, met eenvoudige ingrediënten. De ideale alcoholische versnapering voor Pasen! Deze romige drank wordt gemaakt van eidooiers, suiker, wodka en vanille. Je verwarmt deze ingrediënten in een pan tot ze indikken: zo krijg je een romige en zoete advocaat (tip: bewaren in de koelkast!). Geloof ons: zelf advocaat maken is niet moeilijk en het resultaat is veel lekkerder dan de kant-en-klare versie uit de winkel.

Advocaat maken
Advocaat maken
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 10 eidooiers
  • 100 ml wodka
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 mespuntje zout

Lekker met

  • blokjes cake en opgeklopte slagroom

Materiaal

  • kookthermometer

Zo maak je het

  1. Doe de eidooiers samen met de wodka, vanille-extract, suiker en een snuf zout in een hittebestendige kom. Klop alles met een garde los. Zet een grotere kom klaar met koud water waar de kom met eidooiers in past (dat is straks voor het terug koelen van de advocaat). Geen idee wat je met de overgebleven eiwitten moet doen? Wij geven je handige tips.

  2. Zet een pan met een laagje water op het vuur waar de kom in past. Zet de kom met eidooiers op de pan en verwarm het ei-mengsel au bain marie naar 64 graden (gebruik hiervoor een kookthermometer) of een dikke vla. Blijf ondertussen het mengsel goed doorkloppen tot er een dikke vla ontstaat.

  3. Koel de advocaat terug, door de kom van het vuur te halen en in de kom met koud water te zetten. Blijf 5 tot 8 minuten roeren. Zeef de advocaat wanneer er tijdens het koken klontjes zijn ontstaan.

  4. Bewaar de advocaat afgedekt in de koelkast. Serveer bijvoorbeeld met in blokjes gesneden cake en een flinke toef slagroom, of lepel gewoon lekker zó op.

Advocaat maken
Advocaat maken

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Cocktail recepten Ei Hollandse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Pasen Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Drankjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in